21. Decembra 2022.

Izbio požar u zgradi: Šest povrijeđenih, među njima i dijete

Big Portal

Kako je na licu mjesta kazao Marko Lugarec iz Hitne medicinske pomoći Mostar, oni imaju inhalacijske povred usljed gutanja dima, od čega je jedno dijete.

“Svi su stabilni, dijete je prevezeno na Pedijatriju SKB Mostar, ostali u CUM”, rekao je on za portal “Avaza”, dodavši da je starija žena koja je bila u stanu u kojem je izbio požar sa srednje teškim ozljedama.

Na licu mjesta je bio i zapovjednik PVJ Mostar, Petar Jurić odmah po dobijanju dojave o požaru upućene su tri ekipe, a potom je angažirana i ispostava u Sjevernom logoru. Kazao je da su stanari do njihovog dolaska pokušali gasiti požar, ali da u tome nisu uspjeli.

“Odmah po dolasku jedna ekipa je otpočela s gašenjem požara, a druga spašavati i obavještavati stanare na spratovima iznad osmog sprata, jer se dim prevelikom brzinom širio, usljed čega je nastala panika. Bilo je tu i djece i starijih ljudi i sve su ih uspjeli evakuirati na vrijeme. Požar je ugašen, stan je skoro u potpunosti izgorio, ali je spriječeno širenje vatre na druge stanove”, kazao je Jurić.

Uzroci požara će biti naknadno utvrđeni nakon što policija obavi uviđaj kada se za to steknu uslovi.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare