Izašao Madonnin koncertni film “Madame X” - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Izašao Madonnin koncertni film “Madame X”

Publika širom svijeta je od 8. oktobra u prilici da onlajn pogleda Madonnin novi konceptualan film „Madame X”, koji prati i digitalno izdanje „Madonna Madame X – Music From The Theatre Xperience”.

Tokom turneje koja je pratila posljednji studijski album „Madame X”, Madonna je 2020. godine snimila nastup u Lisabonu. Inače, turneja je osmišljena tako da se koncerti priređuju u manjim salama, prvi put nakon 1985. godine („Virgin Tour”). Posljednja Madonnina velika svjetska turneja, iz 2008. godine, oborila je sve rekorde po pitanju posjećenosti i zarade.

„Madame X” je ovoga puta zahtijevala manje prostore i intimniji odnos sa publikom.

Vremenom se javila ideja o filmu u kom bi scene sa koncerta pratila priča o ženi umjetnici i njenom alter egu tajnog agenta – Madame X. Režiju ovog filma potpisuju Ricardo Gomes i SKNX a glavnu ulogu, naravno, igra Madonna.

Ostvarenje prati i digitalni album sa dvadeset pesama koje je Madonna izvela na koncertu u Lisabonu. Fokus je na singlovima sa posljednjeg studijskog izdanja, ali dobar dio albuma čine nezaboravni hitovi sa devet No.1 ploča koje je objavila u svojoj impresivnoj karijeri.

Pjesme poput „Vogue”, „Human Nature”, „Like A Prayer”, „Frozen”, „Dark Ballet”, „I Rise” i „I Don’t Search I Find” čine samo dio nesvakidašnjeg audio ugođaja koje je zabilježeno na ovom koncertnom, digitalnom izdanju.

Madonna je prodala preko 300 miliona primjeraka albuma širom svijeta, što je čini ženskim izvođačem sa najviše prodatih nosača zvuka. Osvojila je sedam Grammy nagrada zatim, između ostalih, BRIT, Juno i MTV nagrade a 2008. godine je uvedena u „Rokenrol kuću slavnih”.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar