27. Septembra 2021.

“Izabrao je Srbiju, a u Hrvatskoj je bacao stolice i vrijeđao sudije”

Big Portal

On je nastupao za mlađe selekcije Hrvatske, a njegov bivši selektor Neven Kovačević dobro je upućen u njegov slučaj.

U razgovoru za “Večernji list” pokušao je da objasni zašto je Radulović tako odlučio.

Bilo je više tih incidenata u njegovoj režiji, jednom je bio nepristojan prema sudiji Brali, drugi put je bacao stolice uoči utakmice sa Solarisom. Hinić najbolje zna šta se dogodilo. Zbog tog je incidenta propustio Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina 2017. na Malti, a selektor je bio Damir Vincek. To je bila vaspitna mera prema njemu, ali nije istina da ga posle nismo zvali. Pa, on je još 2018. bio u sastavu hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Mađarskoj kad je selektor bio Zoran Bajić. Prešli smo preko njegovih ispada i činilo se da je sve u redu”, ispričao je Kovačević.

Radulović je u oktobru 2018. prešao u Vojvodinu, što i dalje ništa nije menjalo kada je u pitanju njegov reprezentativni status. Barem je tako izgledalo s hrvatske strane.

“Mi smo ga 2019. godine zvali da bi sa reprezentacijom nastupio na SP-u za igrače do 20 godina u Kuvajtu, selektor je bio Joško Kreković. Poslali smo poziv na klub Vojvodinu gde su nam rekli da on više nije njihov član, da je prešao u Radnički, ali da će mu preneti poziv. Nije nam se javio, ali smo mi za svaki slučaj zvali i njegovu majku, učinili su to Kreković i Leo Krstičević iz HVS-a. Ona nam se zahvalila na pozivu, ali i rekla da je njen sin odlučio igrati za Srbiju“, otkriva Kovačević.

“Momku želim svu sreću ovog svijeta, ali odlazak pod srpsku zastavu njegov je izbor, nije da ga mi u Hrvatskoj nismo željeli. Naprotiv, ja sam, jer sam procenio da je veliki potencijal, zamolio selektora naše seniorske reprezentacije Ivicu Tucka da porazgovara s njim, što je on i uradio i poručio mu da Hrvatska računa na njega”.

Na kraju je zaključio da ne brine za budućnost hrvatskog vaterpola.

“Ne brinem za budućnost hrvatskog vaterpola, bili smo na početku uspešniji od Srba, a sad su oni sastavili jednu zaista vrhunsku generaciju i osvojili su sve. Svaka čast, no ko kaže da se stvari neće okrenuti i da mi ponovno nećemo biti bolji. Moramo više raditi, moramo se češće okupljati u kampovima i izboriti se za bolje finansije da to možemo pratiti”, naglasio je Kovačević

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare