Izabrani predsjednici komisija OKS - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Izabrani predsjednici komisija OKS

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) u novom sastavu imao je danas konstitutivnu sednicu na kom su izabrani članovi komisija te organizacije.

Sednicom je predsedavao predsednik OKS Božidar Maljković i na njegov predlog su izabrani potpredsednici Žarko Zečević, Milica Mandić i Marija Desivojević Cvetković.

Članovi Izvršnog odbara su izabrali predsednike osam komisija OKS.

Na čelu komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, a za finansijsko-materijalna pitanja potpredsednik OKS Žarko Zečević.

Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, zdravstvene Dragan Radovanović, a Komisije za medjunarodnu sportsku saradnju Ivan Mrkić

Komisiju “Sport i životna sredina” vodiće Božana Ostojić, a “Olimpijske vrednosti” Nataša Janković, dok će na čelu sportske infrastrukture biti Veselin Jevrosimović.

Na sednici Izvršnog odbora usvojena je i odluka da Odbor za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije čine predsednik Božidar Maljković, kao i Žarko Žečević i Nenad Petković.

Formiran je i Savet za razvoj olimpijskih sportova, koji ima zadatak kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, na čijem će čelu biti Ivan Todorov.

photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Komisiju za priznanja OKS činiće Božidar Maljković, Milica Mandić, Mirko Nišović, Dragana Pešić-Belojević i Branko Kovačević.
OKS je formirao i radnu grupu za praćenje svih aspekata oboljenja od korona virusa na sportiste i članove Misije OKS za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovom radnom grupom predsedavaće Dragan Radovanović, predsednik zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvršni odbor usvojio je ažurirane liste kategorisanih sportista u programima “Tokio 2020”, “Pariz 2024” i “Razvojnom programu OKS”.

Danas objavljeno

Jovetić heroj Herte

Vanja A

Stanković zadovoljan poslije trijumfa u Kruševcu

Vanja A

Vlahović presudio Mihajloviću – korak bliže Ronaldovom rekordu

Vanja A

Ostavite komentar