28. Decembra 2022.

Izabrana prva žena na čelo Savjeta ministara BiH

Big Portal

Komentarišući njen ekspoze, poslanik PDP-a Branislav Borenović je tokom diskusije skrenuo pažnju da Krišto nije rekla ni riječ o privremenom ukidanju akciza na gorivo i smanjenju stope PDV-a na osnovne životne namirnice.

Poslanik SDS-a Mladen Bosić pozdravio je brzo formiranje vlasti, ali je rekao i da je nova vladajuća koalicija vlast kontinuiteta, te da novi Savjet ministara BiH neće biti ništa bolji od prethodnog saziva, koji se ne može pohvaliti rezultatima rada.

O je ukazao i na činjenicu da je BiH pod dominantnim uticajem Hrvatske…

“Brzina kojom se formira ova vlast jeste impresivna. To je zato što treba poslati poruku evropskim predstavnicima da se nešto novo dešava – rekao je.

“Neću kazati oko čega se gospođa Krišto i ja ne slažemo. Hajdemo govoriti o onome oko čega se slažemo”, rekao je pomirljiv Magazinović.

Sanja Vulić (SNSD) je poručila da joj je izuzetno drago da prvi put u postdejtonskoj BiH se poštuju svi rokovi.

– Ko god je imao priliku da sarađuje sa gospođom Kristo zna da se radi o jednoj odgovornoj i moćnoj zeni. Kada je u pitanju klub SNSD-a dajemo apsolutnu podršku – rekla je Vulić.

Borjana Krišto je prva žena na čelu Savjeta ministara BiH. Ona se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da zajednički program HDZ-a, SNSD-a i stranaka “Osmorke” ima za cilj zajedničko djelovanje u skladu sa Ustavom BiH, kao i da je, zbog dobrobiti građana, ranije političke sukobe potrebno ostaviti po strani.

Ona je kazala da je priortiet BiH put u EU i NATO savez.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare