Izabran projektant za izradu urbanističkog plana Banjaluke - BIGportal.ba
Banja Luka

Izabran projektant za izradu urbanističkog plana Banjaluke

Na međunarodnom tenderu je za projektanta za izradu urbanističkog plana Banjaluke i izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu izabran konzorcijum koji čini grupa ponuđača, i to “Urbis centar” iz Banjaluke, CEP – Centar za planiranje urbanog razvoja iz Beograda i Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske. Vrijednost…

Na međunarodnom tenderu je za projektanta za izradu urbanističkog plana Banjaluke i izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu izabran konzorcijum koji čini grupa ponuđača, i to “Urbis centar” iz Banjaluke, CEP – Centar za planiranje urbanog razvoja iz Beograda i Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske.

Vrijednost posla je oko 550.000 KM i Banjaluka bi, ukoliko ne bude žalbi na izbor, nakon više od četiri decenije trebalo da dobije novi urbanistički plan koji će da definiše viziju budućeg razvoja grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju je navedeno da je najbolju ponudu za ovaj posao dao ovaj konzorcijum i da je žalbeni rok u toku, te će, ukoliko ne bude žalbi na izbor projektanta, početi realizacija izrade ovog strateškog dokumenta.

U gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje Srni je rečeno da je riječ o kompleksnom poslu sa velikim obuhvatom terena koji mora biti uključen u taj prostorno-planski dokument, tako da je za izradu potrebno do dvije godine.

Iz ovog odjeljenja navode da je Savjet za izradu urbanističkog plana, u čijem radu učestvuju brojni stručnjaci iz zemlje i regiona, utvrdio opšte i posebne smjernice kojim će izabrani ponuđač morati da se rukovodi prilikom izrade ovog strateškog dokumenta.

Sve smjernice vode u pravcu da budući urbanistički plan prepozna Banjaluku kao regionalni centar i grad budućnosti, odnosno pametni grad i zeleni grad.

Prema ovim smjernicama, urbanistički plan treba da bude i takav da očuva kulturni identitet Banjaluke i planira nove funkcije i sadržaje kojim će biti unaprijeđeni urbani identitet, privredni kapaciteti, komunalna infrastruktura, saobraćaj i turistička ponuda.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Evo šta rade bivši rukovodioci Gradske uprave

M.

Planirana isključenja el.energije za 17.05.2021 godine

Vanja A

U subotu inkluzivno-kreativne radionice

M.

Ostavite komentar