12. Januara 2021.

Izabran najbolji film 2020. godine

Big Portal

Udruženje, koje je osnovao 1966. godine Džo Morgenstern, sa sjedištem u Njujorku, objavilo je ovu vijest u subotu. Udruženje čini više od 60 najboljih filmskih kritičara iz raznih američkih listova i časopisa, među kojima su “Njujorker”, “Los Anđeles tajms”, “Njujork tajms”, “Vol strit žurnal”, “Kristijan sajens monitor” i NPR.

“Nomadland” je po izboru NSFC-a osvojio nagradu za najbolju režiju, koju potpisuje Kloi Zao, te za najbolju glavnu žensku ulogu, koja je pripala Frensis Mekdormand.

Frensis Mekdormand (63) glumi ženu koja gubi sve u velikoj krizi 2008, odlučuje da spakuje stvari u svoj automobil i da živi nomadskim životom, vozeći se američkim zapadom nakon ekonomskog sloma maloga grada, piše Indeks.

Nagrada za najboljeg glumca po mišljenju Udruženja pripala je Britancu Delroju Lindu (68), koji glumi vijetnamskog veterana u ratnoj drami Spajka Lija “Da 5 Bloods”.

Bugarska glumica Marija Bakalova (24) osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u nastavku filma “Borat” Saše Barona Koena, a nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala je 73-godišnjem američkom glumcu Polu Raciju za ulogu u drami “Sound of Metal”.

Dokumentarni film “Collective” Rumunja Aleksandera Nanaua o strašnom požaru koji je izbio 2015. godine u noćnom klubu u Bukureštu, pri čemu je smrtno stradalo desetine ljudi, Nacionalno udruženje filmskih kritičara proglasilo je najboljim stranim filmom u 2020. godini.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare