Iza kulisa Davosa: Protesti, vodeni topovi i hapšenja - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Iza kulisa Davosa: Protesti, vodeni topovi i hapšenja

Švajcarska policija ispalila je suzavac i upotebila vodene topove i gumene metke u sukobu sa demonstrantima u Cirihu.

Demonstranti su, s druge strane, ispalili vatromet i bacali flaše tokom protesta protiv održavanja Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Tri osobe su uhapšene, a jedna je povređena kada je ispaljen vatrometa, saopštila je ciriška policija dodajući da je jedan policijac odveden u bolnicu, prenosi Rojters.

“Cirih protiv SEF (Svetskog ekonomskog foruma)”, bio je slogan demonstracija, čije je održavanje je dozvoljeno i na kojima je učestvovalo više stotina ljudi.

Pored iskazivanja protivljenja održavanju konferencije, koja okuplja lidere poslovne zajednice i političke lidere u Davosu, udaljenom oko 150 kilometara od Ciriha, demonstranti su pozvali na bržu akcju u borbi protiv klimatskih promena.

Pojedini demonstranti držali su transparente s natpisima “Zaustavite klimatsku krizu”, dok su drugi palili kutije po ulicama i pisali po prozorima okolnih radnji slogane, poput “Razbiti SEF”.

Iako su organizatori pozvali demonstrante da se uzdrže od nasilja, pojedini od njih su ispalili vatromet i pričinili materijalnu štetu u vrednosti od više hiljada švajcarskih franaka, saopštila je policija.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar