Iz Zoom-a obećavaju: Neće biti problema za Božić i Novu godinu - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Iz Zoom-a obećavaju: Neće biti problema za Božić i Novu godinu

Kompanija Zoom, koja je postala popularna u svetu usled pandemije koronavirusa, uverava svoje korisnike da neće biti tehničkih problema tokom Božića i Nove godine.

Zoom je u decembru 2019. godine imao deset miliona korisnika, a u aprilu 2020. taj broj je skočio na 300 miliona.

Zbog restriktivnih mera u brojnim zemljama sveta neće biti dozvoljeno okupljanje familija po kućama tokom Božića i Nove godine, pa će brojni korisnici ove aplikacije iskoristiti mogućnost da preko video poziva razgovaraju simultano sa više osoba.

Postavilo se i pitanje – zbog velike navale korisnika koji budu želeli da se vide putem video linka – da li će aplikacija tehnički moći da izdrži toliku navalu korisnika u Evropi i SAD ođednom.

“Kovid 19 je promenio naš still života, način rada i proslava u 2020. godini. Kao i sve, ni praznici ne izgledaju više isto”, piše u blogu ove kompanije, prenosi londonski Independent.

Iz kompanije sa sedištem u američkom San Hozeu navode da neće biti nikakvih problema da svi koji žele da se vide na daljinu, koriste njihovu aplikaciju.

“Koji god da je praznik u pitanu, povezivanje ljudi širom sveta neće biti teško. Funkcionišemo na globalnom nivou, imamo centre podataka širom sveta, pružamo značajnu kontrolu i fleksibilnost kada je u pitanju pružanje audio i video usluga”, rekli su iz Zoom-a za Independent.

Danas objavljeno

G.Skill najavljuje Ripjaws S5 seriju DDR5 memorija

Vanja A

Gigabyte Z690 AERO D kombinuje funkcionalnost sa vrhunskom estetikom

Vanja A

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO za novu generaciju GeForce NOW servisa

Vanja A

Ostavite komentar