Iz zeničkog zatvora pobjegao Elvir Šabanović poznat po rečenici "Momak je malo lud" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Iz zeničkog zatvora pobjegao Elvir Šabanović poznat po rečenici “Momak je malo lud”

Iz zeničkog zatvora pobjegao Elvir Šabanović poznat po rečenici “Momak je malo lud”
Zatvorenik Elvir Šabanović Moca jučer je pobjegao iz kruga ekonomije Kazneno-popravnog zavoda Zenica i to samo šest mjeseci prije izlaska na slobodu.

Moca je široj bh. javnosti poznat kao zatvorenik koji se pojavio u dokumentarnom filmu Federalne televizije o osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu s rečenicom “Momak je malo lud”, a direktor zatvora Redžo Kahrić za Klix.ba je potvrdio informaciju o njegovom bijegu koji se dogodio jučer oko 15 sati.

“On je ničim izazvan pobjegao s vanjske ekonomije, a ostalo mu je još oko šest mjeseci zatvora. Od mene svi na vanjskom dobiju po tri mjeseca manje, radio je kod plastenika, pa pobjegao. Tražili smo ga blizu dva sata na toj lokaciji, a onda smo raspisali potjernicu”, kazao je Kahrić.

Dodao je da ga neće iznenaditi da se Moca sam vrati kroz nekoliko dana.

“Neće me iznenaditi da se sam javi do ponedjeljka i da se pravda kako nije on kriv i da mu oprostimo. Za te stvari nema oprosta. Dobit će disciplinsku prijavu i 20 dana samoće. Uz to gubi uslove i vanjskog paviljona, kako sada tako i za iduće kazne”, dodao je Kahrić za Klix.ba.

Klix.ba

Danas objavljeno

Jak zemljotres uzdrmao istočnu Indoneziju

M.

Počeo Velikogospojinski post

M.

HAPŠENJE U BANJALUCI: Muškarac iz Njemačke pucao iz pištolja u koloni auta

M.

Ostavite komentar