Iz želuca joj izvadili 1,6 kilograma nakita i novčića - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Iz želuca joj izvadili 1,6 kilograma nakita i novčića

Hirurzi u indijskoj državi Zapadni Bengal nisu mogli da veruju kada su u želucu 26-godišnje pacijentkinje pronašli 1,6 kilograma nakita i novčića.

Hirurzi u indijskoj državi Zapadni Bengal nisu mogli da veruju kada su u želucu 26-godišnje pacijentkinje pronašli 1,6 kilograma nakita i novčića.

Runi Katun hitno je prebačena 16. jula u bolnicu nakon što joj je pozlilo, ali doktori nisu mogli da je operišu jer je bila izuzetno slaba.

„Nivo hemoglobina joj je bio izuzetno nizak i bila je veoma slaba, tako da nismo odmah mogli da operišemo“, rekao je doktor Sidarta Bisvas.

Kada su joj stabilizovali stanje i popravili krvnu sliku, odlučili su da je operišu, a zatekli su veoma bizarno stanje.

Iz želuca su izvadili 1,6 kilograma nakita, odnosno 69 lanaca, 46 novčića, osam katanaca, 11 nosnih minđuša, četiri ključa i pet narukvica.

Doktori kažu da je veći deo nakita bio od bakra ili mesinga, ali da je bilo i skupih zlatnih stvari. Sve zajedno, nakit koji je Katun progutala vredi oko 60.000 evra, prenose mediji.

Indijski doktori rekli su da pacijentkinja očigledno boluje od bolesti pika – poremećaj ishrane koji karakteriše konzumiranje nehranjivog materijala. Jedna od varijanti ovog poremećaja podrazumeva i unošenje oštrih predmeta (akufagija).

Danas objavljeno

Poznata glumica proslavila 50. rođendan

Vanja A

Feng Shui biljke za dobru energiju

Vanja A

Kim Kardašijan snimila uputstvo kako staviti maramice u kutiju pa postala meta ismijavanja

Vanja A

Ostavite komentar