Iz Zagreba stiže NOVA PRIJETNJA na dan obilježavanja zločina nad Srbima - BIGportal.ba
Region Vijesti

Iz Zagreba stiže NOVA PRIJETNJA na dan obilježavanja zločina nad Srbima

U danu kada Srbija žali ubijanje i protjerivanje 250.000 Srba u hrvatskoj akciji “Oluja” , hrvatski političari nastavljaju da “ispaljuju” otrovne izjave i prijetnje. Ovoga puta to je uradio Damir Krstičević potpredsjednik hrvatske vlade i ministar odbrane. Damir Krstičević je izjavio da će se “Oluja” dogoditi svakome ko želi da…

U danu kada Srbija žali ubijanje i protjerivanje 250.000 Srba u hrvatskoj akciji “Oluja” , hrvatski političari nastavljaju da “ispaljuju” otrovne izjave i prijetnje. Ovoga puta to je uradio Damir Krstičević potpredsjednik hrvatske vlade i ministar odbrane.

Damir Krstičević je izjavio da će se “Oluja” dogoditi svakome ko želi da ugrozi Hrvatsku.

On je to rekao u nedjelju za Novu TV odgovarajući na pitanje šta misli na poruke koje stižu iz Srbije, a povodom obilježavanja godišnjice akcije “Oluja”.

– Na te se poruke ne bih osvrtao. Mogu samo da kažem da će se Oluja dogoditi uvijek, bilo kome ko želi da ugroziti Hrvatsku – rekao je Krstičević.

Svake godine, u vrijeme obilježavanja najvećeg zločina nad Srbina bilježe se različiti ispadi hrvatskih zvaničnika. Tako je juče, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je najvećim egzodusom Srba nakon Drugog svjetskog rata “Hrvatska zapravo dosanjala svoj istorijski san slobode i nezavisnosti”. Andrija Plenković, šef hrvatske vlade izjavio je to bila “veličanstvena akcija”.

Sinoć je u Kninu Grabar Kitarović, rekla i “da ju je grizla savest i da je želela da uzme pušku i ode na ratište”.

Predsednički izbori u Hrvatskoj se bliži, što dodatno zaoštrava retoriku iz Zagreba prema Srbiji i akciji “Oluja”.

Danas objavljeno

Njemačka ipak nabavlja “Sputnjik”?

M.

Osumnjičen da je oštetio Budžet RS za 2.000 KM

M.

Vučiću uručen “Ključ grada”: Sada i ja postajem dio Vrbasa

M.

Ostavite komentar