Iz vozila brze pošte ukradeno 100.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Iz vozila brze pošte ukradeno 100.000 KM

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona danima rasvjetljavaju veliku pljačku novca koja se u srijedu, 11. decembra, dogodila u Šantićima kod Viteza.

Prema saznajima, pljačka se dogodila u 19.40 sati na parkingu ispred ugostiteljskog objekta, gdje je iz teretnog vozila brze pošte ukradena kasa, u kojoj je, prema prijavi, bilo 100.000 KM.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK potvrđeno je da je zbog pljačke uhapšena jedna osoba, dok ih je više pozvano na informativni razgovor. Izvršen je pretres na jednoj lokaciji, na kojoj je pronađena određena količina oružja i mina.

Atif Mujezinović iz Viteza, otac 21-godišnjeg Aida koji je u petak privođen, ogorčen zbog prekomjerne sile koju je policija provela nad njegovim sinom, objašnjava da Aid nikad nije imao problema sa policijom.

“Kriminalistička policija došla je u petak po mog sina i odvela mi dijete u Travnik. Niko ga nije pitao gdje je bio ni šta je radio, već su ga u Travniku držali cijelu noć. Njih šestorica su ga udarala palicama i stolicama. Vratili su ga u subotu u tri sata i pretresli su nam kuću. Tek su ga tada pitali gdje je bio i saznali smo da traže pare od pljačke”, navodi Mujezinović te najavljuje da će prijaviti policajce.

Iz MUP SBK potvrđeno je da je podnesena prijava protiv inspektora.

“Odsjek za unutrašnju kontrolu zaprimio je prijavu protiv policijskih službenika koji su rasvjetljavali ovo krivično djelo te, u skladu s tim, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navedeno je za Avaz u odgovoru MUP SBK.

Atif Mujezinović kaže da mu je sin u vrijeme pljačke bio na kafi u Tržnom centru “Best” u Počulici te je, po izlasku, svratio na benzinsku pumpu, gdje je kupio čips i vratio se kući.

“Nikad nisu otišli da uzmu videonadzor na oba mjesta. Sad ga ne diraju, ali me strah da ne završi kao David ili Dženan”, kaže Mujezinović objašnjavajući da je vozač brze pošte sin od strica i da se s Aidom često družio.

NEZAVISNE

Danas objavljeno

Varhelji sutra sa članovima Predsjedništva BiH

M.

Sarajevo jutros treći najzagađeniji grad u svijetu

M.

Vučić: Ponosan sam što smo uspjeli da sačuvamo mir

M.

Ostavite komentar