Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno - BIGportal.ba
Banja Luka

Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene proteklih dana došlo je do enormnog povećanja potrošnje vode.

Najveću potrošnju bilježe prigradska naselja i većinom individualni objekti koji vodu koriste na zalijevanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično. Iz navedenih razloga došlo je do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada Banja Luka, a ako se potrošnja nastavi mogući su i prekidi u vodosnabdijevanju.

Naselja u kojima se trenutno javljaju poremećaji u vodosnabdijevanju su: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

Ovom prilikom upućujemo apel svim potoršačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično.

Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.

Takođe, molimo građane da ne koriste vodu sa hidranata koji su u nadležnosti “Vodovoda” a.d. Banja Luka zato što može dovesti do još većeg obaranja pritiska u mreži, a onda i do mogućeg ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 16. avgust 2022. godine

Vanja A

Banjalučanin prodaje golf dva za 8.900 KM

Vanja A

Poslovna zona “Incel”: Radovima na uklanjanju piralena ne nazire se ni početak, a kamoli kraj

M.

Ostavite komentar