28. Juna 2022.

Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno

Big Portal

Najveću potrošnju bilježe prigradska naselja i većinom individualni objekti koji vodu koriste na zalijevanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično. Iz navedenih razloga došlo je do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada Banja Luka, a ako se potrošnja nastavi mogući su i prekidi u vodosnabdijevanju.

Naselja u kojima se trenutno javljaju poremećaji u vodosnabdijevanju su: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn.

Ovom prilikom upućujemo apel svim potoršačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično.

Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.

Takođe, molimo građane da ne koriste vodu sa hidranata koji su u nadležnosti “Vodovoda” a.d. Banja Luka zato što može dovesti do još većeg obaranja pritiska u mreži, a onda i do mogućeg ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare