25. Aprila 2020.

Iz Srbije odletjeli prvi avioni u kojima je pomoć za Italiju

Big Portal

“Srbija ima dovoljno opreme, zato mislimo da je sada najvažnije da to damo i pomognemo našim prijateljima Italijanima”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na aerodromu “Nikola Tesla” prilikom slanja prvog aviona pomoći ovoj zemlji, koja se najjače u Evropi pogođena korona virusom.

“Posebno vam hvala i posebno sam srećan što učestvujete u ovoj operaciji. Mi ponekad zaboravimo da kada smo imali užasne poplave Italijani su nam pomogli. Oni su danas u užasno teškoj situaciji, mi smo se snašli, kupili mnogo opreme i ono što nam nije neophodno možemo da damo našim italijanskim prijateljima”, kazao je Vučić prije poletanja.

On se zahvalio i Er Srbiji što se kako je rekao “nisu sakrili”. Vučić je istakao i da će zaposleni u srpskoj aviokomaniji imati plate i da će država pomoći kompaniji kroz dokapitalizaciju.

On je kazao da su užasne muke koje su oni prošli, te da nije normalno da 500 ljudi u danu umre.

“Naša pomoć nije mala i ovo je roba koju smo mi kupili i novcem građana Srbije platili koju dajemo našoj braći i sestrama u Italiji. Mi smo svoje magacine snabdeli. Ovde je 2 miliona hiruških maski, 2 miliona epidemioloških maski, milion rukavica. Možda smo mogli i više, ali ovo je gest da pokažemo koliko nam Italija znači”, kazao je Vučić i poslao poruku saučešća za sve preminule.

“Ovaj materijal će biti od velike pomoći za sve one koji se još bore u Italiji. Želim svima da se zahvalim naporukama solidarnosti. To mnogo znači i meni i Italiji”, kazao je ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

U jednom od aviona biće i ministarka za evrointegracija Jadranka Joksimović koja će predati italijanskom kolegi Luiđiju Di Maju donaciju Srbije, prenosi “Telegraf.rs”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare