Iz Republike Srpske deset smještajnih kontejnera za Petrinju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Iz Republike Srpske deset smještajnih kontejnera za Petrinju

Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj osiguralo je preko Republike Srpske i predsjednice Srpske Željke Cvijanović deset smještajnih kontejnera za porodice ugrožene razornim zemljotresom u Hrvatskoj, rekao je danas potpredsjednik hrvatske Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević.

“Ovi smještajni kontejneri danas će stići preko graničnog prelaza Kozarska Dubica, a dolazi i jedan šleper građevinskog materijala”, rekao je Milošević novinarima u Petrinji.

On kaže da je prvi zadatak obezbijediti kontejnere, šatore i privremeni smještaj, a onda mora krenuti brza obnova pri čemu treba voditi računa da građani pogođeni zemljotresom budu rasterećeni od davanja.

“Pokušaćemo maksimalno pomoći građanima i rasteretiti ih obaveza, te im osigurati dostojanstven dom”, poručio je Milošević.

On je dodao da će se Vlada Hrvatske zalagati da se krene u brzu obnovu sa što manje administracije.

On je naveo da će se danas sastati i s parohom Srpske pravoslavne crkve u Petrinji, kojem je porušen dom, te obići sela Bliniju i Donju Bačugu.

“Situacija je teška, puno je problema, sela su raštrkana, ali pomoć je sve organizovanmija i dolazi sad i u sva ta sela”, rekao je Milošević.

On kaže da nema informacije o tome koliko je ljudi ostalo bez svojih domova i koliko ih je smješteno u alternativnim smještajima.

Danas objavljeno

Tajni snimak otkrio: Medicinska sestra “vakcinisala” antivaksere u maramicu

M.

Muškarac u briselskom metrou gurnuo ženu na šine u trenutku nailaska voza

M.

Zaplijenjeno više od 14 kg droge, uhapšen Crnogorac

M.

Ostavite komentar