12. Marta 2020.

IZ DOMA ZDRAVLJA APELUJU “Nemojte se odmah plašiti kašlja ili temperature”

Big Portal

– Skrenula bih pažnju sugrađanima da nema potreba da se plaše bilo kakvog respiratornog simptoma koji imaju, kašlja, malaksalosti, povišene temperature, groznice, sve su to uobičajene tegobe koje mogu biti povezane sa trenutnim virusom gripa i drugim akutnim respiratornim infekcijama – poručila je direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Štab je donio novi set mjera za sprječavanje širenja virusa korona u gradu, ali Todorovićeva naglašava da sugrađani i dalje ne trebaju sami nositi zaštitne maske.

– Dobiće je kada dođu u ambulantu, kada doktori i medicinske sestre procene da treba da je nose. Zaština oprema je sada izuzetno važna za zdravstvene radnike – izjavila je ona.

Poručila je još jednom da su svi kapaciteti Doma zdravlja na raspolaganju građanima, te ujedno zamolila sugrađane da bez preke potrebe ne dolaze u zdravstvene ustanove kako bi se pomoć mogla ukazivati onima kojima je stvarno potrebna.

Građani koji su putovali u zemlje koje su ugrožene korona virusom, prvo bi trebalo da se jave telefonom higijensko-epidemiološkoj službi, a potom svom porodičnom doktoru gde će dobiti sva važna uputstva.

Ukoliko ste putovali u zemlje sa raširenim korona virusom, ili vam trebaju bilo kakve druge informacije u vezi sa korona virusom, možete pozvati besplatan info broj: 0800 50 555.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare