30. Augusta 2022.

Iz Crne Gore ponovo isti zahtjev: Udaljite srpskog ambasadora

Big Portal

On je opet zatražilo da se ambasador Srbije Vladimir Božović, koga su crnogorske vlasti proglasile personom non grata, ”udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru”.

“Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim dogadjajima”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Božović je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posete patrijarha srpskog Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja tog grada i slave manastira Savina.

“Prvi put smo reagovali pre tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je ironično konstatovao da je MUP ažuran kada ga tuži povodom dogadjaja na Cetinju 5. septembra, ali da je izostala reakcija MUP-a kada je u pitanju Božović. ”Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsećamo da je MUP ažuran kada tuži ministra sposlova povodom dogadjaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu. To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a”, napisao je Krivokapić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare