Ivković pitala Jurića: Gde ste Vi bili kada je Tijana ubijena - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ivković pitala Jurića: Gde ste Vi bili kada je Tijana ubijena

U jutarnjem programu na TV Prvoj jutros su gostovali državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Biljana Popović Ivković i predsjednik i osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić.

Njih dvoje su se oštro raspravljali na temu otkrivanja identiteta navodnog političara pedofila i neprijavljivanja njegovog zločina nadležnim organima, međutim, do potpunog usijanja je došlo kada se tema sa tog terena prebacila na privatnu porodičnu tragediju jednog od sagovornika.

Državna sekretarka najprije je pokrenula pitanje poverenja u državne inistutucije, insistiranjem na tome da Jurić otkrije svoj stav na tu temu.

Iako je prethodno govorio da je sarađivao sa policijom i Ministarstvom na rješavanju slučajeva koji su u domenu rada Fondacije, te iako je kazao da su njega lično obučavali policajci koje profesionalno cijeni, Jurić je odgovorio da nema povjerenje u institucije, jer su zakazali kada je spasavanje života njegovog djeteta bilo u pitanju, te da bi najviše volio da Fondacija ne mora da postoji.

“Mi smo pronašli ubicu”, reagovala je Popović Ivković.

“Zašto niste pronašli živo dete?”, uzvratio je Jurić.

“Gde ste Vi bili tada?”, upitala je državna sekretarka.

“Sram da Vas bude”, došlo je do tačke usijanja u gostovanju.

Posljednja rečenica je nekoliko puta ponovljena sve dok voditeljka nije prekinula raspravu usmjeravajući razgovor na drugu temu.

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je u 15. godini u Bajmoku, kada je boravila kod babe i dede. Trinaestog dana potrage za djevojčicom javnost je saznala da je otmičar Tijane Jurić uhapšen, a zatim je i da je Tijana ubijena. Njeno beživotno tijelo pronađeno je na smetljištu kod mjesta Čonoplja, 23 kilometara od mjesta gdje je nestala. Njen otmičar i ubica je mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34).

Onesvješćenu djevojčicu protiv njene volje uvukao je u automobil. Tokom puta se Tijana probudila i pokušala da izađe, što je zločinca iznerviralo i on je skrenuo na sporedni put, počevši da kida odjeću sa nje. Tada ju je seksualno zlostavljao. Bjesan zbog njenog zapomaganja, duksericom joj je prekrio usta i na taj način je ugušio.

Upravo zbog pozajmljene dukserice koju je željela da vrati, odvojila se od društva, koje je već tokom noći započelo potragu za njom.

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar