Ivanović u centru skandala, htio da izbaci antidoping agente iz toaleta - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Ivanović u centru skandala, htio da izbaci antidoping agente iz toaleta

Ruski fudbal trenutno je preokupiran pričom oko doping skandala čiji je glavni akter bio fudbaler Avangarda Dimitri Korobov.

Objavljeno je da je Kobarov bio pozitivan na nedozvoljene supstance, ali zanimljivo je da se tokom poslednjih testiranja u neočekivanoj gužvi našao i bivši kapiten Srbije Branislav Ivanović.

Kako je preneo ruski list “Gazeta”, još krajem aprila, Branislav Ivanović je napravio skandal pošto je ušao u sukob sa osobljem Ruske Antidopoing agencije (RUSADA).

Prema pisanju ruskog lista, bivši fudbaler Čelsija nije želeo da ode na doping test jer je smatrao da ga izuzetno često testiraju.

Osoblje RUSADA je došlo da uoči meča sa Dinamom iz Moskve uzme uzorke urina nekolicini fudbalera Zenita, čiji je član i Ivanović.

On se sa osobljem RUSADA raspravljao oko sat vremena, a navodno je pokušao i da ih izbaci iz toaleta.

Čelnici agencije su zatražili od članova uprave Zenita da porazgovaraju sa njim i ubede ga da postupi po pravilima, što je on i uradio.

Dao je uzorak po svim mogućim pravilima i uz prisustvo stručnjaka koji je nadgledao ceo proces.

RUSADA je kasnije uputila zvaničan dopis upravi Zenita kako bi objasnila svoje stanovište u celom slučaju, a iz kluba iz Sankt Peterburga odgovorili su im da će kazniti Ivanovića zbog incidenta.

RUSADA razmatra incident koji je u vezi sa neprimerenim ponašanjem igrača Zenita Branislava Ivanovića tokom uzimanja uzoraka. Ruska fudbalska federacija i klub su nas informisali o prduzetim merama. Fudbaler će biti kažnjen“, izjavila je ranije Margarita Paknockaja, zamenik generalnog direktora RUSADA.

Za sada, ne zna se na koji način će Ivanović biti kažnjen od kluba i Federacije.

Ivanovića ne brine kazna, on je nedavno izjavio da je zadovoljan situacijom u Zenitu i da želi da tamo i ostane.

Nikad ne znate šta može da se desi u fudbalu, ali spreman sam. Zadovoljan sam ovde i naravno, želim da ostanem“, rekao je Ivanović.

Danas objavljeno

Đoković ne može sam – Hrvatska u finalu Dejvis kupa

Vanja A

Zvezda razbila Zenit

Vanja A

Đoković 18. put bolji od Čilića

Vanja A

Ostavite komentar