Ivanišević o Mariju: Mislim da nema šanse - BIGportal.ba
Sport Tenis

Ivanišević o Mariju: Mislim da nema šanse

Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski teniser, govorio je o šansama Endija Marija u nastavku karijere i potencijalnom osvajanju novog Grend slema.

Mari je u karijeri osvojio tri Slema, ali Ivanišević veruje da Britanac “nema šanse” da osvoji još neki do kraja karijere.

Endi ima 32 godine i nedavno je nastavio karijeru posle duge pauze zbog povrede kuke zbog koje je mogao da prestane da se bai tenisom.

“Nema šanse da osvoji Slem. Može da napravi neka iznenađenja, može da dogura daleko, ali da osvoji (GS) bi morao da preživi sedam mečeva na pet setova. Ako bude zdrav i ako mu kuk bude u redu mislim da niko neće hteti da igra protiv njega sledeće godine”, rekao je Ivanišević i zatim pohvalio Endija:

“On je veliki takmičar i kada izađe na teren uvek želi da pobedi. Niko ga ne želi za protivnika. Ne znam do koje će pozicije na svetu doći, ali ako bude zdrav biće u vrhu”.

Bivši britanski teniser Greg Rusedski je saglasan da je zdravlje ključ Marijevog uspeha.

“Ako ostane zdrav… Takođe mislim da on izgleda opuštenije tokom mečeva, tako da je bitno da zadrži taj mentalitet. Rekao je i da ne želi da igra mnogo turnira, tako da mislim da će doći negde između 20. i 50. pozicije. Mislim da je to realno”, rekao je Rusedski.

Danas objavljeno

Švarcman otkrio tajnu uspjeha u Belgiji: Daju mi čokoladu posle mečeva

V.R.

Pobjeda Kecmanovića u kvalifikacijama u Sankt Peterburgu

V.R.

Bekam od Katara dobija 150 miliona

V.R.

Ostavite komentar