5. Marta 2022.

Ivana Vuleta: Arena izgleda spektakularno; Duplantis: Došao sam po svjetski rekord

Big Portal

Događaj će se održati 7. marta u najvećoj srpskoj dvorani, za ovu priliku pretvorenu u atletsku halu.

Konferenciji su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik SAD Veselin Jevrosimović, najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta (Španović), svetski rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis i selektor atletske reprezentacije Edin Zuković.

Prvi je reč imao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“Želim da se zahvalim svima koji učestvuju u organizaciji ovog mitinga. Svako takmičenje je promocija Beograda i sporta. Ovo je dobra promocija atletike, koja je zahvaljujući Veselinu Jevrosimoviću postala sport kojim se ponosimo. Nije atletika jedini sport. Stali smo punim srcem iza ovog takmičenja, jer znamo šta ono donosi. Promociju sporta, atletike, ali turizma. Srećan sam i ponosan što imamo ovo takmičenje. Ovo će biti jedno od najpraćenijih takmičenja. Želim takmičaraima mnogo uspeha, da Arena bude puna. Mi ćemo nastaviti da podržavamo, atletiku i Atletski savez. Mnogo sreće na takmičenja da mi još jednom pokažemo da smo dobri domaćini“, istakao je Vesić.

Veselin Jevrosimović je istakao da će ovo biti najveći miting u istoriji srpske atletike.

“Ovaj miting je naslednik Serbia Open Meetinga. Dobili smo silver status, što znači da će biti najveći atletiski miting koji ie Srbija ikada organizovala, a koji je uvertira u Svetsko prvenstvo. Učešće je najavilo preko 130 takmičaira. imamo preko 30 takmičara iz inostranstva. Sve smo pripreme pred Svetsko prvenstvo već smo završili i ostaje samo tehnički deo i organizacioni. Za samo SP imamo preko 1450 akreditovanih atletičara sa normama iz preko 160 zemalja. Preko 120 zemalja je otkupilo TV prenos, pa će Srbija u martu biti atletski centar sveta. Otvorićemo i atletski muzej i on će biti otvoren sve do kraja SP. Između ostalog, tu će biti izložene medalje i sprinterice Ivane Vulete“, rekao je Jevrosimović.

“Imamo tri olimpijska šampiona, tri evropska šampiona, našu Ivanu koja je bila prvak sveta i još mnogo vrhunskih takmičara“, dodao je predsednik SAS.

Potom je reč dobila Ivana Vuleta, koja će braniti titulu Svetskog dvoranskog šampiona iz 2018. godine.

“Uvek je zadovosljtvo da budem u odabranom društvu i kolege Duplantisa. Arena ponovo izgleda spektakularno i svi će biti oduševljeni i samom atmosferom i takmičarima. Miting u ponedeljak će biti uvertira u ono što sledi. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim. Otvorila sam sezonu kvalitetno i saznanjem da pred dve nedelje treba da se pojavim kao branilac titule, to mi je dovoljno da pružim maksimum da to ponovim. Ostajem dosledna sebi, biću spremna i u ponedeljak želim da se primaknem sedmici (daljini od sedam metara). Onda ostaje da spremna dočekam takmičenje. Apelujem da u što većem broju dođemo da gledamo i Monda i za vikenda da pratimo takmičenja jer sam sigurna da će više od jednog svetskog rekorda biti oboreno“, rekla je Ivana Vuleta.

Poslednji put kada je Armand Duplantis bio u Beogradu, za malo mu je izmaklo obaranje svetskog rekorda. Sada mu je samo to cilj.

“Nadam se da je okej da pričam na engleskom, srpski je još u procesu učenja“, nasmejao je Duplantis prisutne

“Ovde sam drugi put i prethodna poseta je bila veoma uspešna, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. U ovom momentu idem samo na takmičenja gde mislim da sam u mogućnosti da oborim svetski rekord i ne bih išao nigde gde to ne bih mogao. Zato sam ovde i mentalno sam spreman da idem na novi svetski rekord, to je moj fokus i broj jedan cilj. Očigledno je da sam zbog ovde“, poručio je Duplantis.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare