Ivana Španović pobijedila u Stokholmu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Ivana Španović pobijedila u Stokholmu

Najbolja srpska atletičarka ostvarila je uspjeh na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu gde je pobijedila skokom u posljednjoj seriji.

Ona je ostvarila najbolji rezultat sezone skokom od 6,88 metara.

U odlučujućoj seriji u kojoj se nadmetala sa Malaikom Mihambo iz Nemačke i Marinom Bek-Romančuk iz Ukrajine, naša atletičarka se najbolje snašla. Ukrajinka je prestupila, dok je Nemica skočila “samo” 6,77 metara i završila na drugom mestu.

EPA-EFE/Sascha Steinbach

Već posle prve runde skokova ugrabila je prvo mesto sa skokom dugim 6,54 metra, koji je bio za dva centimentra duži od onog koji je imala nemačka atletičarka, Malaika Miambo.

U drugoj seriji je nešto dalje uspela da skoči Kadi Sanja iz Švedske (6,60 metara), kao i Polina Lukjanenkova iz Ukrajine (6,55 metara), dok je naša Ivana skočila identično kao u prvoj seriji.

Već u trećoj je Španović krenula da napreduje sa 6,72 metara, ali je imala nesreću da je Malaika Miambo tada skočila neverovatnih 7,02 metara i ugrabila prvo mesto. I Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine je tada skočila veoma dobrih 6,79 metara i “preskočila” Ivanu.

Ni to nije uplašilo našu damu, pa je u četvrtoj seriji ponovo izbila na drugo mesto skokom od 6,83 metara i počela je da diše za vratom prvoplasiranoj Nemici. U petoj je ipak prestupila, što nije mnogo zabolelo, pošto se plasirala u samu završnicu u koju ulaze prve tri takmičarke posle pet serija.

Na kraju je usledila već pomenuta završnica, u kojoj se Ivana odlično snašla u konkurenciji nemačke i ukrajinske atletičarke.

B92.

Danas objavljeno

Zvezda odlična u Moskvi, CSKA slavio u neizvjesnoj završnici

Zeljka

Partizan bolji od Cibone u derbiju ABA lige

Zeljka

Medvedev odustao – neće igrati na “svom” terenu

Vanja A

Ostavite komentar