Ivana Španović: Kraj desetogodišnje ljubavi - BIGportal.ba
Ex Yu

Ivana Španović: Kraj desetogodišnje ljubavi

Zbog povrede zadnje lože na mitingu u Berlinu, Ivana Španović morala je da završi sezonu prije nego što je planirala.

U međuvremenu, naša najbolja atletičarka okončala je i dugogodišnju vezu s fitnes-trenerom Vladimirom Kumrićem, s kojim je, kako otkriva, ostala u prijateljskim odnosima. O krahu ljubavi, izostanku s narednih takmičenja, kao i pripremama za Olimpijske igre u Tokiju, koje bi trebalo da budu pečat blistave karijere duge dve decenije, treća najbolja skakačica udalj svih vremena govori ekskluzivno za “Hello!“.

Povreda vas je primorala da ovu sezonu ranije privedete kraju. Ipak, znajući koliko ste hrabri, pretpostavljamo da već razmišljate o sledećim takmičenjima?

– Nakon svakog snimka kojim precizno utvrde povredu pomislim kako uvek može gore. Ovo nije prva ozbiljna ozleda, pa sam, na sreću ili žalost, naučila da obuzdam emocije i ostanem racionalna. Sve što se završilo pripada prošlosti i uvek nalazim nov izvor motivacije za ono što me čeka. O Tokiju maštam od pobedničkog postolja u Riju 2016, to takmičenje trebalo bi da bude potvrda dvadesetogodišnjem radu, svakom uspehu, neuspehu, srećnoj okolnosti, pehu…

Kako biste opisali povredu nekom ko se nimalo ne razume u disciplinu kojom se bavite?

– Sve što se ispreči treningu, takmičenju, planiranju i radu predstavlja manji ili veći problem za koji treba naći najefikasniji način da se u hodu savlada. Zdravlje je uvek bilo apsolutni prioritet i moje telo je diktiralo prag tolerancije na napor i bol. Nažalost, povrede su sastavni deo onoga što radim i dešavaju se često bez ikakvog znaka upozorenja, kao ova sada u Berlinu. Oporavak zahteva određeno vreme, ali nije nešto što bi moglo da me sputa u daljoj budućnosti.

Osećate li bolove?

– Mi se često šalimo da ako nas ništa ne boli, nešto ne radimo kako treba. (smeh) Šalu na stranu, bol je propratni faktor i neizostavan je. Sve ima svoju cenu, samo je pitanje koliko smo mi spremni da trpimo zarad svojih ciljeva. Odlazim svakodnevno na terapije, koje pomažu da se ubrza proces zarastanja, ali pauza od treniranja u ovom momentu svakako je neophodna.

Koliko traje oporavak, morate li sve vreme da mirujete?

– Trajaće od tri do pet nedelja. Mirovanje je preporučljivo, što meni teško pada.

Danas objavljeno

Glumac ispraćen uz omiljenu pjesmu, Nataša grcala u suzama. Nakon Bjelinog govora, svi SLOMNJENI

Vanja A

Senidah potpuno promijenila imidž

Vanja A

Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić s kćerkom Ninom uživaju u Moskvi

Vanja A

Ostavite komentar