Ivan Zablaćanski: Tapšem sa terase za naše junake - BIGportal.ba
Ex Yu

Ivan Zablaćanski: Tapšem sa terase za naše junake

Foto M. Rafailović

– KAD god pomislim na svoje prilagođavanje ovoj situaciji i na to šta mi nedostaje, padnu mi na pamet naši lekari i medicinsko osoblje. Oni nemaju taj luksuz da se odmaraju ili da kroje dane, kao većina nas. Zato mi karantin ne pada teško, a njima svaka čast i kapa dole za sve što rade! Svako veče u 20.00, pravim pauzu u čitanju ili gledanju filmova i tapšem sa terase za naše junake, u pravom smislu te reči – otkriva, za “Novosti”, glumac Ivan Zablaćanski, koga trenutno gledamo kao inspektora Vladu u četvrtoj sezoni “Ubica mog oca”, a uskoro će se pridružiti i ekipi serije “Tate” u kojoj tumači lik, kako kaže, drugačiji od većine njegovih uloga.

Naslednika našeg čuvenog glumca Milenka Zablaćanskog pamtimo i kao kockara u “Junacima našeg doba”, konobara u “Starogradskim biserima” i srpskog oficira Stevana Kalinića, pomoćnika čuvenog obaveštajca Dragutina Dimitrijevića Apisa, u telenoveli “Crveni mesec”. Ivan nastupa i u mjuziklima “Zona Zamfirova” i “Mama mija” u Pozorištu na Terazijama, kao i u predstavi “Moskvičem do pakla”, u Beogradskom dramskom pozorištu.

* Kako provodite vreme u izolaciji?

– Dan mi počinje treningom, u moja četiri zida. Širom otvorim prozor i vežbam. To je nešto što mi je nedostajalo kada sam radio po 16 sati dnevno, tako da se vraćam u fizičku kondiciju. Ostatak dana posvećen je mentalnoj kondiciji, čitam knjige ili gledam dobre serije i filmove.

MANjE ĆU KORISTITI MOBILNI

ŠTA će se u vašem životu promeniti, kada prođe pandemija?
– Ne znam šta će se promeniti na globalnom nivou, ali znam da ću mnogo više ceniti svaki trenutak proveden sa dragim osobama i da ću manje koristiti mobilni telefon, kada sam u društvu – iskren je Ivan Zablaćanski.

* Koje štivo biste preporučili našim čitaocima?

– Pročitao sam “Lovca na zmajeve”, “Filozofiju vina” (Bela Hamvas) a trenutno čitam i preporučujem “Smrt nepoznatog saksofoniste”, Željka Jovanovića. Uveče gledam seriju “Narkos” o životu Pabla Eskobara.

* Sa kim se družite u doba korone?

– Sa prijateljima sam svakodnevno u kontaktu, preko vajber-grupa ili kamere. Planiramo i ugovaramo razne akcije i druženja, kada sve ovo prođe. Konstantno sam u kontaktu i sa kolegama, sa kojima zajedno, preko društvenih mreža, pozivam ljude da ostanu u svojim domovima ili se na neki drugi način trudimo da ih zabavimo i učinimo ovo “ludo” vreme karantina svima nama zanimljivijim.

* Na koji način apelujete na sugrađane?

– Beogradsko dramsko pozorište, na inicijativu grada, započelo je akciju u koju su se uključili glumci. Raduje me što vidim da naš apel sugrađanima nije ostao na nivou jednog pozorišta, već se širi među javnim ličnostima.

* Kako izdržati u karantinu do kraja vanrednog stanja?

– Svi smo pod istom zastavom i svi smo trenutno na istoj strani. Ostanite kod kuće, radite na sebi i napravite pauzu u 20.00, šta god radili i aplaudirajte, zna se za koga!

Danas objavljeno

Svetlana Bojković izabrana za Ninovu ličnost 2021. godine

Zeljka

Senidah fotografijama s plaže raspametila fanove

Vanja A

Elena Kitić izazovnom fotografijom napravila pometnju na internetu

Vanja A

Ostavite komentar