Ivan Mihailović o snalaženju za život, planovima i koleginici Tamari Dragičević - BIGportal.ba
Ex Yu

Ivan Mihailović o snalaženju za život, planovima i koleginici Tamari Dragičević

Glumac nam je priznao da ne govori o projektima dok ne potpiše ugovor, a da je prednost kada scenu može da deli sa kolegama s kojima se i privatno poznaje.

Ulogom Mirka Klisure u seriji “Vojna akademija” Ivan Mihailović privukao je pažnju javnosti, a kako kaže odlično se oseća i dok radi na TV-u, ali i na daskama koje život znače. Nedavno je imao premijeru predstave “Ova će biti ista” u Ateljeu 212 sa kolegama Urošem Jakovljevićem i Dejanom Dedićem.

– Ovo je nastavak priče koje su devojke vrlo vešto, precizno i na pravi način ispričale pre nekoliko sezona u predstavi “Ovaj će biti drugačiji”. One igraju već jako dugo tu predstavu, a mi smo imali jako težak zadatak da odgovorimo iz muške vizure. Isti je pisac. Divna spisateljica Staša Bajac, neverovatno zanimljiv, važan i aktuelan komad. Nama je bilo na jedan način lako zato što je priično sve jasno napisano. Ono što je teško jeste napraviti na sceni da izgleda sve uverljivo, da mi budemo aktuelni i mislim da smo u tome uspeli – kaže za “Blic” Ivan Mihailović.

Njih su na sceni iznenadile koleginice, pa je Ivan oduševljen njihovim činom.

– Mi nismo znali da će se to desiti. One su obukle svoje kostime iz predstave i napravile nešto što iz priče starijih kolega liči na “Atelje 212” o kakvom se govori i sve te legende koje se godinama prepričavaju. Mislim da će ova priča za nekih 20 godina biti malo masnija i još veća. To je bio divan trenutak, divna podrška mladih koleginica. Nije nam bio lak zadatak. Imali smo ozbiljan pritisak kako im parirati. Ali napravili smo drugačiju predstavu koju će publika jako voleti – naglašava on.

Ivana su posle “Vojne akademije” ljubitelji serija imali prilike da gledaju u “Južnom vetru”, “Mama i tata se igraju rata”, „Kaljavim gumama”, a na pitanje da li ćemo uskoro početi sa snimanjem, glumac kaže:

– Postoji nekoliko projekata koje pripremam na jesen, ali još nije ništa potpisano. Sujeveran sam, neću o tome da pričam pre nego što počnem da radim – kaže Ivan.

Glumac često sarađuje sa svojim klasićima u raznim projektima, pa tako i u ovoj predstavi igra sa Urošem Jakvovljevićem sa kojim je studirao na FDU.

– Igramo dugo zajedno. Dobro se poznajemo i to je kvalitet nekog procesa. Da bi sa nekim ušao u sinergiju morate neko vreme da provedete zajedno, da se upoznate i shvatite jedno drugo. U ovom procesu to nismo imali. Mi se znamo već dovoljno. Znamo kako dišemo, kako razmišljamo i već smo u startu imali olakšicu što nismo imali potrebu da prođemo proces upoznavanja. Već se prilično dobro razumemo – kaže Ivan.

S obzirom na to da se predstava zove “Ova će biti ista”, pitali smo Ivana da li se danas olako generalizuju ljudi.

– Naravno da ne možemo reći kako je svaka žena ista i da je svaki muškarac isti. To je teza ovog komada. Mi se bavimo kritikom celog tog stava. Dobro je da se desila ova priča, jer vidimo koje probleme imaju žene, a koje muškarci. Suštinski smo svi u istom kotlu. Neko je nekad taj kotao zakuvao u istoriji čovečanstva. Nisam siguran da je uvek to bilo tako. Nismo imali te kodekse ponašanja, tu sociologiju društva koja je prilično surova prema oba pola. Mislim da su ovakve stvari važne, neophodne, da se društvo oporavlja i da počenemo drugačije da posmatramo jedne druge. Da svaki čovek bude individua za sebe, nevezano koji polni organ ima – istakao je on.

Tamara ima istančan ukus

Tokom izvođenje predstave “Ova će biti ista”, na pretpremijeri su na stejdž izašle Tamara Dragičević, Milica Janevski i Ana Mandić. Kada smo pitali Ivana šta mu je rekla prijateljica i drugarica sa klase Tamara Dragičević posle predstave, glumac je odgovorio:

– Tamara je zadovoljna, što je jako velika stvar. Ona ima jako istančan ukus i precizno oko. Mislim da smo njen sud prošli. Nema zime za ovu predstavu.

Danas objavljeno

Zavirite u dom Novaka Đokovića, posebno u sobe sina i kćerke

Vanja A

“Jeleni umiru sami…” Snimak koji će vas rasplakati

Zeljka

“Ćaskanja na kauču, salve smijeha, aplauza i na kraju suze” – kolege o Marku Živiću

Zeljka

Ostavite komentar