Ivan Bosiljčić: Ulogu lekara posvećujem svim medicinarima - BIGportal.ba
Ex Yu

Ivan Bosiljčić: Ulogu lekara posvećujem svim medicinarima

Glumac Ivan Bosiljčić iskreno o ulozi pedijatra Arsića u seriji “Urgentni centar”

– Na snimanju serije Urgentni centar bilo je raznih momenata,od vrhunske igre do novih saznanja o ljudima, zakonima, medicini.

Možda će mi sve to od nekih novih poslova jednom ispariti iz sećanja, ali ono što nikada neću zaboraviti su deca koja su prošla kroz ovo snimanje.
Dok gledate moje scene sa dečicom, morate znati da tu glume nije bilo, svako od njih je mislilo da sam pravi doktor, tekst koji smo izgovarali često je bio izmišljan na licu mesta, uplakane sam stvarno umirivao, nestašne animirao igračkama.
Neki su mirno spavali u kadru, a ekipa od preko trideset ljudi je šaputala i na prstima išla po studiju.
I shvatio sam – i mi odrasli kada odemo kod doktora nekako se smanjimo, nemoćni smo kao deca pred novim pregledima i dijagnozama. Ovu ulogu posvećujem svim medicinskim radnicima koji su, bez obzira na preteške okolnosti u kojima rade, ostali nežni i pažljivi prema nama,našim roditeljima i našoj deci.
https://youtu.be/Ifp-Ufd_MkM

Iva je inače redovno je aktivan na “Instagramu”, a sada je društvenu mrežu iskoristio da se pratiocima obrati na način primeren vanrednom stanju, u doba pandemije virusa korona. U video-snimku, muž pevačice Jelene Tomašević se dotakao mentaliteta naroda u Italiji, gde je žarište pandemije, i u Srbiji.

– Negde sam pročitao mnogo dobar opis cele ove situacije – počeo je Bosiljčić. – Neko je rekao da se u Italiji danas uglavnom ne umire od virusa, već od nedostatka discipline i društvene odgovornosti. Naravno, to ima veze sa italijanskim mentalitetom i njihovom mediteranskom nonšalancijom. Ona je, u bilo kojoj drugoj situaciji, beskrajno šarmantna, ali se, konkretno, u ovoj situaciji pokazala kao beskrajno opasna. Mi smo narod koji je, mentalitetski, vrlo sličan Italijanima, a čini mi se da smo, ipak, uspeli ovih dana da nadiđemo sebe. Ogromna većina se pridržava svih ovih mera. Koliko znam, svi moji prijatelji su u kućnoj izolaciji, moja porodica i ja takođe, tako da me sve to hrabri.

Popularni glumac je, za kraj, poslao jasnu poruku:

– Hajde samo da nastavimo tako i dalje. Čuvajte se, ljudi. Čuvajte sebe i druge.

Izvor. Novosti

Danas objavljeno

Pjevačica planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Vanja A

Roditelji Harisu: Ili ženi Radu ili je ostavi

Vanja A

S njom je bio u braku prije Lepe Brene: Ovo je prva supruga Slobodana Bobe Živojinovića

Vanja A

Ostavite komentar