Italijanski Vog šokirao svijet svojom naslovnom stranom - BIGportal.ba
Magazin Moda

Italijanski Vog šokirao svijet svojom naslovnom stranom

Novi broj italijanskog Voga izlazi 10. aprila, a uredništvo je riješilo da u skladu sa okolnostima i pandemijom koronavirusa svijetu ponudi krajnje simboličnu naslovnu stranu.

Umesto tip-top doteranih manekenki ili slavnih lepotica, koje uglavnom krase naslovnice prestižnog magazina, ovog puta imaćemo priliku da držimo časopis sa potpuno praznom, belom naslovnicom na kojoj je napisano samo “Vogue” i datum izlaska.

https://www.instagram.com/p/B-r-8mxqzXk/?utm_source=ig_web_copy_link

Oni su objasnili i zašto su povukli ovakav potez, te kakvu poruku šalje bela boja.

“U svojoj dugoj istoriji koja se proteže na više od stotinu godina, Vog je prošao kroz ratove, krize, terorističke napade. Njegova plemenita tradicija je da nikad ne gleda na drugu stranu. Pre nešto manje od dve nedelje trebalo je da štampamo izdanje koje smo planirali neko vreme i koje je uključivalo i L’Uomo Vogue. Ali, trenutno govoriti o bilo čemu drugom, dok ljudi umiru, a lekari i medicinske sestre rizikuju svoje živote, te se svet zauvek menja, nije u DNK ‘Vogue-a Italia’. Zbog toga smo zaboravili na svoj prvobitnoi projekat i krenuli smo ispočetka. Odluka da prvi put u našoj istoriji štampamo potpuno belu naslovnu stranu nije doneta jer nam nedostaje slika – upravo suprotno. Odabrali smo je jer bela boja simboliše brojne stvari u isto vreme”, poručio je urednički kolegijum predvođen glavnim urednikom Emanueleom Farnetijem.

Oni su pokrenuli još jednu interesantnu inicijativu – okupili su preko 40 umetnika iz celog sveta koji su iz svojih domova pokazali na kreativan način kako vide novi svet i ono kroz šta prolazimo.

Takođe, potanko su obrazložili zašto su se odlučili baš za belu boju.

“Belo je pre svega poštovanje. Belo je novo rođenje, svetlost nakon tame, zbir svih boja. Bela je boja uniforme koju nose oni koji su svoj život stavili na prvu liniju kako bi spasili naše. Predstavlja prostor i vreme za razmišljanje, kao i za ćutanje. Belo je za one koji ovo prazno vreme i prostor ispunjavaju idejama, razmišljanjima, pričama, stihovima, muzikom i brigom za druge. Bela nas podseća na vreme nakon krize 1929. godine kad je ova besprekorna boja preovladavala na odeći kao izraz čistoće u sadašnjosti i nade u budućnosti. I iznad svega, belo nije predaja, već prazan list koji čeka da bude ispisan,naslovna stranica nove priče koja upravo treba da otpočne”, zaključili su u Vogu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Cifra raspametila nadležne: Milionerka ostavila veliki novac svom rodnom gradu

Zeljka

Nove informacije o Boldvinu: Rekli mu da je pištolj bezbjedan

Zeljka

Poslednji trejler za film o sestrama Vilijams otkrio kako zvuči nova pjesma Bijonse

Zeljka

Ostavite komentar