Sastojci:
200 gr pirinča
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 jaje
1 kašika brašna
malo sira, bilo koji tvrdi iseckan sitno u kockice
jaje, brašno i prezla za pohovanje
Priprema:
U šerpu staviti pirinač i napunite je vodom.
Kuvati 15 minuta, pa skloniti sa odstoji još 15.
Kada bude provrilo, malo smanjite vatru
Kada odstoji procediti.
Cediljku staviti na šerpu u kojoj se pirinač kuvao i ostaviti da se tako hladi i još dodatno ocedi.
Ohlađenom pirinču dodati so, biber, jaje i brašno, pa kašikom dobro izmešati.
Pokvasiti levi dlan pa na njega staviti pirinač, može kašikom, zatim staviti kockicu sira, pa oblikovati kuglicu.
Kuglice slagati na brašnom posutu manju tacnu.
Ostaviti tako da odstoje pola sata.
Dodatno će se osušiti, pa će se lakše posle uvaljati u brašno, umućeno i posoljeno jaje, pa u mrvice.
Kratko pržiti u dubljem ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Ocediti na ubrusu, pa poslužiti.