Italijanski političar poručio: Istra, Kvarner i Dalmacija su Italija - BIGportal.ba
Region Vijesti

Italijanski političar poručio: Istra, Kvarner i Dalmacija su Italija

Gradski vijećnik u Trstu Lorenzo Giorgi smatra da su Istra, Kvarner i Dalmacija do Splita – italijanska područja.On je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju (prenio objavu sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista) na kojoj se vidi “silueta Italije”, na italijanskoj zastavi, s tim da se granice te ilustracije protežu…

Gradski vijećnik u Trstu Lorenzo Giorgi smatra da su Istra, Kvarner i Dalmacija do Splita – italijanska područja.On je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju (prenio objavu sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista) na kojoj se vidi “silueta Italije”, na italijanskoj zastavi, s tim da se granice te ilustracije protežu na istočnu obalu Jadrana i zahvataju navedena područja sve do Boke kotorske u Crnoj Gori.

Giorgi navodi da je to Italija i poručuje da se “ništa ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”.

U reakciji na ovu objavu, hrvatski mediji podsjećaju da je nedavno i kandidat za predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, član stranke “Forza Italia”, imao istu poruku.

Hrvatski portal Net.hr, citirajući objavu Giorgija, podsjeća da je ustaški vođa Ante Pavelić Rimskim ugovorima iz 1941. godine prepustio fašističkoj Italiji ta područja.

  • Tajani se kasnije izvinio zbog izjave kazavši da je govorio o “italijanskoj Istri i Dalmaciji, ali da to ne znači prisvajanje teritorija”.

Danas objavljeno

Snažan ciklon pogodio Siciliju, ima poginulih

M.

Rusi spriječili otmicu civilnog broda u Gvinejskom zalivu

M.

Bajden je “optimističan”

M.

Ostavite komentar