8. Marta 2020.

Italijanski gradovi pusti, virus korona rastjerao turiste

Big Portal

Iako Rim nije u izolaciji i u njemu je prijavljeno nekoliko slučajava zaraze, pa čuveni Vječni grad posljednjih dana izgleda kao “grad duhova”, piše Blic.

Fotografije pokazuju da su čuvene Španske stepenice, Fontana di Trevi i brojni trgovi poput Trga Svetog Petra, kojima je inače teško proći od gužve, pusti.

Broj turista fotografisanih na nekim od najpopularnijih odredišta u zemlji smanjio se kako se povećavao broj umrlih.

Ni u Vatikanu nije situacija bitno drugačija, a čak i papa Franjo poziva ljude da se što manje okupljaju, usljed čega je danas održao misu preko video-linka.

Italijanska vlada uvela je danas oštru strategiju za obuzdavanje virusa korona, nakon što je u jednom danu broj smrti porastao za 36.

Italija je doživjela najveći epidemiju virusa korona u Evropi sa 233 smrtna slučaja i skoro 6.000 slučaja zaraze, a italijanski premijer Ðuzepe Konte sada je 16 miliona građana na sjeveru zemlje stavio u izolaciju.

U subotu je u Italiji zabilježeno najveće dnevno povećanje novih slučajeva obolijevanja od virusa korona, od izbijanja prvog slučaja 21. februara, odnosno za 24 sata broj oboljelih je bio 1.247, čime je ukupan broj oboljelih porastao na 5.883, a preminule su 233 osobe.

Regionalni zvaničnici bili su iznenađeni dekretom, pa je tako predsjednik regiona Emilija Romanja Stefano Bonačini rekao da su dijelovi uredbe zbunjujući, dok je gradonačelnik grada Asti u Pijemontu objavio vidio na Facebooku u kome je kritikovao Vladu što nije zvanično obavijestila lokalne političare o tome, već su vijest pročitali u medijima.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare