15. Aprila 2021.

Italijanska Tiramisu sladoled torta

Big Portal

Potrebno ti je samo 20-ak minuta da ga napraviš. Uživaj!

foodcontessa.com

Sastojci 

Osnova

  • Piškote (12 komada)
  • 1 šolja hladne instant kafe
  • 3 kašike hladnog mlijeka

Sladoled mješavina

  • 1 šolja punomasnog kokosovog mlijeka
  • 250 g mascarpone sira
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 80 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 60 ml likera
  • 1 kašičica kafe
  • 1 kašika kakao praha

Priprema osnove

  • U posudi pomiješati kafu i mlijeko. Zatim, umočiti svaku piškotu dovoljno dugo da omekšaju. Poslagati piškote na dno okrukog kalupa za torte.
  • Ostaviti u frižider da odstoji dok pripremaš sladoled mješavinu.

Sladoled mješavina

  • Mikserom umutiti slatko vrhnje i šećer u prahu, dok ne dobije kremastu teksturu. Dodati mascarpone sir, kokosovo mlijeko i so, i miješati dok se ne postigne svilenkasta, glatka tekstura. Dodati liker, kafu i kakao u prahu, i miješati dok se ne sjedini.
  • Mješavinu staviti u zamrzivač (20-30 minuta). Nakon toga izvaditi, miješati ručnim mikserom, dok ne dobije teksturu sladoleda.
  • Kada je “sladoled” spreman, staviti preko piškota u kalup za tortu  i ostaviti 4 sata u zamrzivač.
  • Prije posluživanja posuti kakaom u prahu

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare