Italijani ponovo redizajnirali legendarni Lend Rover Defender - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Italijani ponovo redizajnirali legendarni Lend Rover Defender

Italijanska kompanija Ares Design pokazala je još jedan svoj projekt baziran na Land Rover Defenderu.

Terenac nosi naziv Defender Spec 1.2 i nasljednik je Defendera Ultra V8 iz 2018. godine, koji je proizveden u 53 primjerka od kojih je svaki koštao 215.000 eura. “Novi” Defender 1.2 je ograničen na svega 15 primijeraka, a cijene nisu javno objavljene.

Defender Spec 1.2 dolazi bez vitla, visokog usisa vazduha i drugih of-road komponenti koje je imao Ultra V8, ali posjeduje of-road gume dimenzija 305/70, elektronski prilagodljive amortizere sa Sport i Soft podešavanjima.

Terenac pokreće 4,7-litarski atmosferski V8 motor uparen sa 6-stepenim automatskim mjenjačem koji razvija 278 KS i 440 Nm obrtnog momenta. Za zaustavljanje se brinu AP Racing kočnice, prenosi Klix.

Ares je ugradio LED svjetla, šire blatobrane zbog masivnih točkova, kao i poklopac motora, rešetku hladnjaka i okvire svjetala napravljene od karbonskih vlakana. U unutrašnjosti takođe ima detalja od karbona, ovaj materijal krasi upravljač, a i stražnja strana prednjih sjedišta je napravljena od karbona. Unutrašnjost je presvučena crvenom kožom, prozori u trećem redu su veći, a tu je i novi panoramski stakleni krov.

Defender je dobio i moderni infotejnment sistem, grijane retrovizore i slično.

(Glas Srpske)

Danas objavljeno

Škoda Kushaq – unutrašnjost

D V

Prodaja novih automobila u Velikoj Britaniji najniža od 1959. godine

D V

VIDEO: Ovo je najbrži jestivi auto na svetu

D V

Ostavite komentar