Italijan u Srbiji u potrazi za novim Đokovićem - BIGportal.ba
Sport Tenis

Italijan u Srbiji u potrazi za novim Đokovićem

Renco Furlan, nekadašnji 19. teniser sveta, u saradnji sa Teniskim savezom Srbije nalazi se u misiji da pronađe novog naslednika ili naslednike Novaka Đokovića.

Furlan, koji živi u Monte Karlu, penzionisao se 2004. godine i sada radi kao šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS-a.

Pričali smo oko dva sata i Đoković me je impresionirao. Ima savršen plan u glavi. Ta dva sata su mi pomogla da razumem Đokovića kao tenisera. Čovek je koji ima gvozdenu disciplinu i sjajnu energiju“, rekao je Furlan i dodao:

Od 2016. godine fokusiran sam grupu od 12 do 20 godina. Treniramo na terenima Teniskog centra Novak Đoković, ali i u ostalim regijama u Srbiji“.

Furlan sarađuje sa Teniskim savezom Srbije i na pitanje koliko Đoković finansira ove aktivnosti, Italijan kaže:

Ne mogu da kažem, ali ima veliki doprinos. Ima veliku želju, ima moć da promeni stvari i želi to da iskoristi na najbolji mogući način. Na primer, Novak je veoma zabrinut da će se teniski talenti izgubiti na ulici. Slično je i sa Jankom Tipsarevićem koji ima sjajnu akademiu. Nažalost, nema toliko novca od države i u sličnom je stanju kao odbojka koja takođe ima velike rezultate“.

Da li Đoković ima naslednika?

“Srbija je država od sedam miliona stanovnika i teniskih igrača je nekoliko, uprkos uspehu Đokovića, Tipsarevića, Ivanovićeve. Talenti su tu, Hamad Međedović, koji dolazi iz klase 2003, potom i Branko Đurić rođen 2005… Pored njih, raste broj mladih tenisera koji takođe obećavaju“.

Danas objavljeno

Cicipas ide na megdan Alkarasu

Vanja A

Čudesan preokret Srbije za svjetsku titulu!

Vanja A

Alkaras bolji Musetija za četvrtfinale Rolan Garosa

Vanja A

Ostavite komentar