19. Marta 2020.

Italija: Vojni konvoj odvozi preminule u druge oblasti (VIDEO)

Big Portal
https://twitter.com/alessabocchi/status/1240427564142911496

U Bergamu gdje je velika kriza sa brojem oboljelih i preminulih od posljedica koronavirusa, nadležne službe su suočene sa dramatičnim problemom – zbog prevelikog broja žrtava vlasti su angažovale vojsku da kovčege sa preminulima prebaci vojnim kamionima u udaljenije gradove, i do Modene, u susjednoj pokrajini Emiliji Romanji, gdje će oni biti kremirani.

Ukupno 31 kovčeg sa tijelima žrtava bit će kremiran odmah u Modeni, prenosi italijanska Republika.

Korijere dela sera navodi da će šezdesetak kovčega sa tijelima žrtva prebačeno vojnim kamionima u druge gradove, u drugim pokranijama, gde će biti kremirani. Ansa piše da je u tridesetak kamiona oko sedamdeset kovčega.

Samo za jedan dan u Lombardiji je umrlo od virusa 319 ljudi, a u toj pokrajini najviše je umrlih od početka izbijanja epidemije, njih 1.959.

https://twitter.com/ValerioCapraro/status/1240414156815245312

I u obližnjoj i Breši broj oboljelih je u jednom danu porastao za skoro 500 dok je u Milanu, u istoj pokrajini, oko 300 novozaraženih.

Broj žrtava koronavirusa u italijanskoj pokrajini Lombardiji na žalost ne smanjuje se, a predsjednik te pokrajine Atilo Fontana upozorio je da uskoro zdravstvene službe neće moći da odgovore na pomognu novooboljelima.

On je zato ponovio apel svim građanima da “ostanu kod kuće”.

“To vam, prijatelji, govorim lijepo, ali uskoro ćemo morati da promijenimo ton ka agresivnijem da biste shvatili. To tražimo od vas da bismo spasili živote. Svaki izlazak iz kuće je opasnost za vas i za druge”, kazao je on upozoravajući da će od vlada zatražiti snažan odgovor ukoliko građani te pokrajine ne usliše te molbe.

On je to rekao nakon što je juče Lombardija objavila da je prateći kretanja mobilnih telefona ustanovila da se 40 odsto osoba kretalo više od 300 metara o kuće uprkos svim zabranama i apelima da se ne izlazi iz kuća kako bi se ograničilo širenje virusa.

U Milanu je planirano opremanje bolnice za prijem bolesnika u prostoru Sajma, a donacije za opremanje tog prostora dale su velike italijanske firme i fudbalski klubovi. Predsjednik pokrajine pozvao je ljekare i medicinske radnike koji su se pezionisali u posljednje dvije godine ili rade u privatnoj praksi, da pomognu svojim kolegama, kojih je trenutno nedovoljno da pruže pomoć svima kojima je potrebna.

Samo u jednom danu u Italiji je od posljedica koronavirusa umrlo 475 osoba, a ukupno je skoro 3.000 ljudi preminulo od posljedica virusa.

I dalje oblast Lombardija, plaća najtežu cijenu sa dvije trećine od ukupnog broja umrlih.

Prethodni dnevni rekord po broju umrlih u Italiji bio je u nedjelju, kada je u jednom danu umrlo 365 ljudi. U Kini nikad nije bilo toliko umrlih od novog korona virusa u jednom danu.

N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare