Italija u problemu: Poplave i jak vjetar na sjeveru, požari na jugu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Italija u problemu: Poplave i jak vjetar na sjeveru, požari na jugu

Nevrijeme je pogodilo centralni i sjeverni dio Italije, jak vjetar, prolomi oblaka, rječice i potoci koji su su preko noći nabujali, izlili iz korita i poplavili saobraćajnice, kuće, podrume.

U turističkom kampu “Maša Marina”, na obali Tirenskog mora, vjetar je oborio 4 metra visoko drvo koje je palo na šator gdje je bila petočlana porodica. Djevojčica od tri godine je preminula na mjestu, a dvije starije kćerke su ranjene.

U Milanu jak vjetar je odnio krov sa zgrade staračkog doma, vodostaj lokalnih rijeka je pod stalnom kontrolom, zbog opasnosti od izlivanja, a u sjevernoj provinciji Veneto traga se za mladićem koji je nestao u bujuci kada se izlila lokalna rijeka.

U Veroni i okolini, prema saopštenju konzorcijuma poljoprivrednih proizvodzača “Coldiroti”, provala oblaka i jake kiše sa vjetrom “nanijele su neprocjenjive štete poljoprivredi”.

I dok je jsever Italije na udaru jakog vjetra, kiše i bujica rijeka, na Siciliji bukte požari. Od juče gori veliki dio šume. Zbog visokih temperatura i jakog južnog vjetra široko, plamen se raširio na površinu od oko hiljadu hektara.

Na Siciliji su ljetni požari česta pojava i u najvećem broju slučajeva su podmetnuti, jer se nakon što požar uništi šume, spekuliše sa zemljištem koje se pretvara u plantaže ili pak za izgradnju turističkih naselja.

Danas objavljeno

Slučaj Belivuk i Miljković: Tužilac otkrio nove fotografije četvorice ubijenih

M.

Preinačena odluka – vozaču sa Karaburme određen pritvor

M.

Srbija: Јoš 202 zaraženih, preminule tri osobe

M.

Ostavite komentar