Italija slavi Kijezu i okvir gola - Belgija je pala u Torinu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Italija slavi Kijezu i okvir gola – Belgija je pala u Torinu

U utakmici za treće mjesto u Ligi nacija italijanski fudbaleri slavili su selekciju Belgije rezultatom 2: 1.

Utakmicu je obilježio igrač Juventusa Fernando Chiesa.

Svuda je bio mladi Talijan, posebno u prvom poluvremenu. Izgubio je od saigrača, ali se našao i u prilikama koje su ostale nerealizirane.

Najviše su se istakle dvije prilike, a u obje je protagonistkinja bila Kijeza. Prvo je izgubio od Sassuolovog Raspadorija. Kijeza je otvorio prostor, primio loptu, zatim se okrenuo i prošao u prostor. Međutim, Raspadorijin udarac je blokiran.

Brzonogi Kijez se nakon jedne duge lopte našao u poziciji. Imao je sve vrijeme svijeta, ali ni to mu nije bilo dovoljno. Oklijevao je, ali je na kraju ipak postigao respektabilan udarac u jesen koji Kurta brani vrhom kopačke.

Ipak, najbolju priliku, ili bolje rečeno najbliži cilj, dobili su Belgijanci. Salemakers je dobio loptu sa strane unutar kaznenog prostora, a zatim poslao udarac koji je završio na prečki. Gianluigi Donarum ostao je zatrpan, ne zadnji put na ovoj utakmici.

Ono što nisu uspjeli u prvih 45 minuta prvog, Talijani su učinili u prvom minutu drugog dijela igre.

Loše izveden korner završio je na prvoj vratnici Kurtoea, tačnije na glavi belgijskog defanzivca koji ga je pokušao izbaciti. Nesrećnom igrom slučaja lopta pada do nogu Nicole Barelle, koji volejom dovodi Italiju u vodstvo.

Manje od 20 minuta kasnije prednost se udvostručuje. Chiesa je bio u još jednom proboju kada je prošao Timotija Kastanju. Fudbaler Lestera kasnio je sa startom, a sudija Srđan Jovanović pokazao je na “bijelu tačku”.

Domenico Berardi je dodao loptu na loptu. Snažno je šutirao otvorenim dijelom stopala, a Courtois, iako je imao loptu u ruci, nije uspio sačuvati mrežu.

Belgijanci su pokušali da se vrate u meč, ali ih sreća nije željela. Ovaj put je Janik Ferreira Karasko pucao, ali je pogodio stativu. Donaruma je po drugi put bio nemoćan.

Treći put nije bilo sreće za golmana PSG -a. Kurtoa je rukom poslao nevjerovatnu loptu naprijed. Stiže do De Bruynea, koji je nakon manjih problema s prijemom prosljeđuje mladom Charlesu De Quettelageu. Fudbaler Bruggea bio je sam ispred Donaruma, kojeg je savladao slanjem lopte kroz noge.

Ipak, to je bilo sve što smo vidjeli sa ove utakmice. Nije bilo dalje drame, a Italija je našla barem malu utjehu nakon poraza od Španije.

Kada je u pitanju tim Luisa Enriquea, oni će u finalu igrati s Francuskom od 20:45.

B92.

Danas objavljeno

Bekam dovodi Mesija u Inter Majami

Vanja A

Remi Španije i Nemačke u E grupi, sve je još otvoreno!

Vanja A

Ože-Alijasim: Odrastali smo sanjajući o ovome

Vanja A

Ostavite komentar