Italija: Ne ljubite djecu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Italija: Ne ljubite djecu

Pedijatar napuljske bolnice “Santobono” Vićenco Tipo upozorava da u posljednje vrijeme raste broj djece do 15 godina starosti, koja su zaražena kovidom-19, prenosi onlajn dnevni list “Fanpejdz”.

Pedijatar kaže da je polovina zaražene djece do tri mjeseca starosti.

Ljekari su utvrdili da majke nisu pozitivne na virus korona, pa zaključuju da se djeca vjerovatno inficiraju od rodbine i prijatelja, dakle osoba izvan užeg kruga porodice, koje doalze da vide bebe, i pritom ih grle, ljube ili ih uzimaju u naručje.

Simptomi koji se javljaju kod djece zaražene kovidom-19 su povišena temperatura, gubitak apetita, razdražljivost, proliv i blaži disajni problemi.

“Djeca su veoma osjetljiva i u vrijeme pandemije kovida-19 treba ih zaštititi tako što ćemo ograničiti, još bolje sasvim isključiti posjete porodici gdje su mala djeca, zabraniti svima uključujući ocu, braci i sestrama da se primiču novorođenčetu bez maske na licu, ne dozvoliti nikome da ljubi bebu, dirati dijete samo nakon što su dobro oprane i dezinfikovane ruke, držati dijete u nekom prostoru koji je miran i često provjetravati prostorije”, preporučuje pedijatar napujske bolnice.

Danas objavljeno

Dodik razgovarao sa Vučićem: Јedinstven odgovor garantuje zaštitu našeg naroda na KiM

M.

Nakon dvije decenije direktan let iz Beograda za Kinu

M.

Ministar Lučić pušten na slobodu: Sud mu odredio mjere zabrane

M.

Ostavite komentar