Italija: Kamere pokazuju kako izgledaju ulice - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Italija: Kamere pokazuju kako izgledaju ulice

Italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je u srijedu naveče vladinu odluku da se u sklopu borbe protiv širenja korona virusa na 15 dana zatvore svi barovi, restorani, frizeri i sve trgovine, osim trgovina s prehrambenim proizvodima i apoteka.

“Zatvaramo sve prodavnice, kafane, pabove, restorane”, rekao je. “Biće dozvoljene dostave u kuće. Rezultat tog poteza će biti vidljiv za 14 dana”, rekao je.

Konte je već u utorak najavio stroge mjere uz ograničeno kretanje i zabranu okupljanja za 60 miliona Italijana, koje će biti na snazi do 3. aprila.

Neki duržavnici Lombardije, najzahvaćenije regije s 617 umrlih traži već nekoliko dana od vlade da postroži restrikcije.

“Neki misli da umjesto produženja agonije koja traje mjesecima, treba definitivno zaustaviti zarazu”, rekao je u utorak predsjednik Veneta Luca Zaia, zalažući se za radikalne mjere.

Konte je dodao da neće biti prekinut javni prevoz. Industrije i fabrike će moći nastaviti proizvodnju pod uslovom da preduzmu prikladne bezbjednosne mjere za izbjegavanje zaraze.

Na web kamerama koje uživo snimaju trgove u Italiji može se vidjeti koliko su ulice italijanskih gradova puste.

(N1)

Danas objavljeno

Zvornik: Hapšenje zbog ozbiljnih prijetnji po život

M.

Masovnom ubici Brejviku danas počinje saslušanje za puštanje na uslovnu kaznu

M.

Brnabić o slučaju Novaka Đokovića: Tužno i bizarno

M.

Ostavite komentar