IT giganti u inicijativi za ukidanje lozinki - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

IT giganti u inicijativi za ukidanje lozinki

Apple, Google i Microsoft su objavili da planiraju da prošire podršku za standard bez lozinki, koji su razvili FIDO Alliance i World Wide Web Consortium.

Tri giganta IT industrije planiraju da implementiraju logovanje bez lozinki u više svojih proizvoda tokom predstojećih godina, a to bi trebalo da dovede do poboljšanja sigurnosti onlajn naloga.

“Potpuni prelazak na svet bez lozinki počeće tako što će ga potrošači učiniti prirodnim delom svog života. Svako održivo rešenje mora biti sigurnije, lakše i brže od lozinki i zastarelih metoda višefaktorske autentifikacije koje se danas koriste. Radeći zajedno kao zajednica na različitim platformama, konačno možemo da ostvarimo ovu viziju i ostvarimo značajan napredak ka eliminisanju lozinki. Vidimo svetlu budućnost za akreditive zasnovane na FIDO-u kako u potrošačkim tako iu poslovnim scenarijima i nastavićemo da gradimo podršku za sve Microsoft aplikacije i usluge”, istakao je Aleks Simons – korporativni potpredsednik Microsofta.

Iako su veb pregledači tokom prethodnih godina postali sve bolji u tome da generišu bezbedne lozinke i da pomognu korisnicima da lozinke održavaju sinhronizovanim sa svojim uređajima, previše ljudi i dalje bira opciju da koristi iste lozinke i da se nada da njihovi nalozi neće biti kompromitovani.

Sa najnovijom objavom, kompanije se obavezuju da će korisnicima omogućiti da automatski pristupaju FIDO kredencijalima za logovanje na njihovim uređajima, bez potrebe da ponovo registruju svaki nalog.

Pored toga, oni koji koriste FIDO verifikaciju za logovanje na aplikacije ili sajtove će moći to da čine preko obližnjih mobilnih uređaja, nevezano za operativni sistem ili pregledač.

Danas objavljeno

YouTube plejer sada prikazuje najpopularnije dijelove videa

Zeljka

Twitter testira poznatu funkciju na Androidu

Zeljka

Huawei globalno donosi lagan i atrakrtivan savitljivi telefon – Mate Xs 2

Zeljka

Ostavite komentar