Istražni tim SZO obišao pijacu u Vuhanu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Istražni tim SZO obišao pijacu u Vuhanu

Istražni tim Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), koji u Kini pod strogim nadzorom kineskih zvaničnika traga za porijeklom korona virusa, obišao je pijacu u Vuhanu koja je bila distributivni centar za životne namirnice tokom 76-dnevnog lokdauna prošle godine.

Istražni tim SZO, koji čine stručnjaci iz oblasti veterine, virusologije, epidemiologije, tehnologije i bezbjednosti prehrambenih proizvoda, obišao je juče, u pratnji velike grupe kineskih kolega, dvije bolnice u kojima je bilo žarište epidemije, prenosi AP.

Tokom ove misije, kako navodi agencija, praćene političkim pritiskom zbog nastojanja Kine da izbjegne optužbe o pogrešnim odlukama tokom prvih dana epidemije, članovi tima SZO posjetili su juče i izložbu posvećenu izbijanju epidemije korona virusa.

Iz SZO je ranije saopšteno da članovi istražnog tima neće imati kontakte sa lokalnom zajednicom zbor rizika od širenja korona virusa.

Kineska vlada zastupa teroriju da je epidemija počela zbog virusa uvezenog u smrznutim plodovima mora, neutemeljenu u validnim dokazima.

Nezavisne

Danas objavljeno

Ponovo blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica

M.

Biće rata? – “Ovo smo već vidjeli”

M.

Italija i Turska: Zategnuti odnosi

M.

Ostavite komentar