Istraživanje potvrdilo biblijsku istinu o nastanku svijeta? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Istraživanje potvrdilo biblijsku istinu o nastanku svijeta?

Jedno istraživanje iz Australije, prema navodima naučnika, sugeriše da je dobar deo biblijske priče o nastanku sveta istinit.

Naime, prema navodima lista “Daily Express”, naučnici su istraživali komad stene koji su pronašli u Pilbari, na severozapadu Australije, a koji je svojevremeno ležao na dnu okeana pored hidrotermalnog otvora.

U sastavu ove stene nalaze se tragovi drevnog sveta, kroz odnos izotopa između kiseonika-16 i kiseonika-18, koji su tokom istorije trebalo da ostanu stabilni, ali je sada otkriveno da su postali teži. Bosvel Ving, sa Univerziteta u Kolorado Boulderu, kaže da to implicira da se procesi koji uzimaju kiseonik-18 iz sistema nisu desili, što znači da su kontinenti i dalje bili potopljeni tokom prvobitne ere planete. To znači da nije bilo kopna. Na pojedinim mestima su samo vrhovi izvirivali iz vode, a kontineni su se formirali mnogo kasnije tokom tekstonskih pokreta.

Ovo otkriće tako implicira da je Biblija u određenom pogledu istinita i to u delu Knjige postanja koje opisuje da je Bog stvorio svet. Naučnici međutim tvrde da je Zemlja bila pod vodom pre oko 3,2 milijarde godina, a da se kopno formiralo narednih milijardu godina, dok Biblija navodi da je taj proces trajao tri dana.

Profesor Ving je takođe priznao da je u njihovim interpretacijama postojao element nagađanja.

Danas objavljeno

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog pregleda

Vanja A

Adele u suzama odgodila nastupe u zadnji čas!

Vanja A

Šta se dešava sa tijelom ako se pretjerano znojite i u zimskim danima

Vanja A

Ostavite komentar