Istraživanje pokazalo koliko je vremena potrebno da prebolite raskid - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Istraživanje pokazalo koliko je vremena potrebno da prebolite raskid

“Vrијeme lијeči rane”, rečenica je koju ste sigurno čuli milijardu puta od svojih prijatelja ili članova porodice. Ali, sigurno ste se bar jednom zapitali koliko je zapravo potrebno vremena da nekog prebolite nakon raskida.

kada će se zaista vaše srce potpuno oporaviti? Oporavak od raskida može pogotovo da potraje ukoliko se nalazite već danima sami u četiri zida zbog izolacije od koronavirusa.

Ali dobra vest je, kako kaže izreka, da vreme zaista leči sve rane, iako vas rezultati ovog istraživanja na tu temu baš i neće utešiti.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Journal of Positive Psychology, u kojem je učestvovalo 155 odraslih osoba, otkrilo je da oporavak od raskida u proseku traje tri meseca.

Čak 71 odsto ispitanih reklo je da su nakon toliko vremena uspeli da prepoznaju pozitivne strane raskida i da nastave dalje sa svojim životom, prenosi Your Tango.

Međutim, važno je zapamtiti da se ovde govori o proseku i moguće je da će vama trebati manje, odnosno više vremena da prebolite raskid.

Danas objavljeno

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Paris Hilton izgubila psa

Vanja A

Pogledaj preslatku grupu psećih “učenika” u školskom autobusu za pse

Vanja A

Ostavite komentar