Istraživanje: Olakšanje za ceo svet tokom maja; Kraj epidemije u Srbiji u avgustu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Istraživanje: Olakšanje za ceo svet tokom maja; Kraj epidemije u Srbiji u avgustu

Univerzitet za tehnologiju i dizajn iz Singapura objavio je predviđanja o trajanju epidemije koronavirusa u svetu. Za svaku državu napravljen je grafikon.

Na posebnom sajtu objavljeni su podaci u vidu grafikona za svaku državu koji kontinuirano prate razvoj epidemiološke situacije. Prate se informacije koje države objavljuju na dnevnom nivou.

Kako je naglašeno, očekivano je da će se trenutne projekcije trajanja epidemije menjati u zavisnosti od dnevnih rezultata i razvoja situacije u državama.

Prema dosadašnjem toku istraživanja Univerziteta u Singapuru, epidemija u svetu će se i do 97% smanjiti do 31. maja. Polovinom juna mogo bi doći do smanjenja i od 99%, dok se potpuni kraj epidemije predviđa za početak decembra.

Trenutno su Sjedinjene Američke Države najpogođenije, a prema podacima ovog sajta epidemija će trajati do 20. septembra. Pad od 97% očekuje se oko 18. maja.

Zaključno sa podacima od 29. aprila, prema ovom istraživanju, kraj epidemije u Srbiji očekuje se početkom avgusta. Naime, 21. maj označen je kao datum kada se epidemija može završiti 97%, a taj procenat se 4. juna povećava na 99%.

Italija koja je dugo bila evropsko žarište i koja je zabeležila skoro 28.000 smrtnih slučajeva, prema ovom istraživanju moći će delimično da odahne od 10. maja, ali se kao kraj epidemije predviđa 4. septembar.

U Španiji je do sada zabaleženo 239.639 slučajeva, a umrlo je preko 24.000 ljudi. Prema podacima koji su ažurirani 29. aprila, predviđeno je da epidemija bude 97% završena već 2. maja.

Teoretski, početkom avgusta, moglo bi da dođe do stoprocentrnog završetka epidemije, navedeno je na posebnom sajtu sa podacima singapurškog istraživanja.

Kako je navedeno, priroda je ipak nepredvidiva te sve podatke treba uzeti sa rezervom, napomenuli su istraživači.

B92

Danas objavljeno

Slovenija: Moraćemo da vratimo lokdaun

M.

“Pozivam Vučića i Kurtija”

M.

Objavljen snimak hapšenja Belivukovih članova – jednog policija našla u stanu, drugog u teretani

M.

Ostavite komentar