Istraživala je kako zadovoljiti ženu, pa izmislila igračku koja nudi "spojene orgazme" - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Istraživala je kako zadovoljiti ženu, pa izmislila igračku koja nudi “spojene orgazme”

Ose, seksualna igračka koja je na sajmu CES dobila nagradu za inovaciju, izgubila je i ponovo je osvojila – konačno je spremna za tržište.

Uređaj je pokrenuo debatu o rodnoj pristranosti u tehnološkoj industriji i tome šta se može, a šta ne može izlagati na najvećem svetskom sajmu tehnologije.

U pitanju je masažer koji nudi “spojene orgazme”, koji istovremeno stimulišu osobu i unutar i van tela.

Kreatorka Lora Hedok kaže da je iskoristila savremena istraživanja o tome zadovoljiti ženu, umesto da se oslanja na zastarele predstave o tome kako “rade” ženska tela.

Krajem 2018. godine, Hedok je prototip prijavila za izlaganje na CES 2019 i uređaj je prvobitno prihvaćen i čak osvojio nagradu u kategoriji Robotics and Drone, što je velika stvar za bilo koji startap. Mesec dana kasnije, međutim, organizatori su rekli da Ose neće dobiti nagradu niti će biti dozvoljeno da bude izložen.

Organizatori sajma, iako su ranije činili izuzetke kako bi dozvolili kompanijama koje prave “seks proizvode” da izlažu, naveli su da je i sama dozvola za prijavu bila greška i da neće dobiti nagradu.

Dodali su i da je Ose “nemoralan, nepristojan, prost, opscen i da nije u skladu sa imidžom sajma”, pa je time diskvalifikovan, piše engadget.com. Nakon pritiska javnosti, Ose je ipak dobila nagradu a organizatori su najavili i da će omogućiti “sekstek” kompanijama da izlažu na CES 2020 na probnoj osnovi.

Narudžbine za Ose već se primaju, a za širu javnost biće otvorene 2. decembra. Koštaće 290 dolara, a očekuje se da će isporuka početi za 4-6 nedelja.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Toking heds se plašili zatvora u Jugoslaviji

Vanja A

Brus Vilis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Vanja A

Vila bivše SFRJ u Njujorku prodata za 50 miliona dolara

Zeljka

Ostavite komentar