Istraživač okeana Robert Ballard pokušat će pronaći avion Amelie Earhart koja je nestala 1937. - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Istraživač okeana Robert Ballard pokušat će pronaći avion Amelie Earhart koja je nestala 1937.

Istraživač Robert Ballard koji je pronašao Titanik provjerit će svoje sposobnosti u novom izazovu – tražit će nestali avion Amelie Earhart.

Amelia Earhart nestala je prije nešto više od 80 godina, tačnije 2. jula 1937. godine. Nakon što su ona i njen pomoćnik Fred Noonan poletjeli s Laea u avionu Lockheed Electra 10E krenuli su prema malom ostrvu Howland. Međutim, u želji da nađu ostrvo oni su se izgubili te im se od tada gubi svaki trag.

U periodu od 80 godina mnogi su proučavali ovaj misteriozni nestanak pokušavajući zaključiti šta se dogodilo s Earhart i Noonanom. Istraživač Robert Ballard je odlučio krenuti u potragu za više informacija i za ostacima aviona nestalog pilota. Potragu će snimati National Geographic, a dvosatni dokumentarac svjetlo dana će ugledati 20. oktobra ove godine.

Potraga za pilotom nikada nije prestala, njen suprug George Putman ju je tražio do posljednjeg dana svog života. Ipak, mnogi vjeruju da je imala problema s avionom te da su se ona i njen pomoćnik srušili u okean.

Danas objavljeno

Legendarni Ozi Ozborn završio novi album uz vrhunske goste

Vanja A

Neočekivana razlika: 15 slavnih osoba koje nikada nismo vidjeli u profilu

Vanja A

Glumica iz „Urgentnog centra“ Meri Mara se udavila u reci

Vanja A

Ostavite komentar