ISTRAGA UBISTVA MOSTARKE Stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

ISTRAGA UBISTVA MOSTARKE Stiglo odobrenje za saslušanje majke Lane Bijedić

U narednih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucoškinje iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. oktobra prošle godine, potvrđeno je juče iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Zahtjev za njenim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec, s obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanica na Fakultetu informacionih tehnologija (FIT) Univerziteta „Džemal Bijedić“, od 10. oktobra boravi u Beogradu kod njene majke.

Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovu ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćerke jedinice.

Krajem protekle sedmice, kako je potvrđeno, iz Srbije je napokon stigla saglasnost za njeno saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP ZHK i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, istražiocima nedostaje iskaz Lanine majke, jer zbog teškog stanja u kojem se nalazila, bilo je nemoguće saslušati.

U toku je, saznajemo, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njenih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.
Bez korisnih podataka
Iako je prikupljen veliki broj tragova tokom uviđaja te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon obdukcije izneseno je da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

(Avaz)

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar