Istraga Ubisofta – Watch Dogs Legion - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Istraga Ubisofta – Watch Dogs Legion

Činilo se kao pitanje trenutka kada će hack-the-world igre Watch Dogs: Legion je i sama biti žrtva hakovanja. Prema Rock Paper Shotgun-u, ransomware outfit Egregor tvrdi da je pustila izvorni kod za Legion na sajtove za razmjenu datoteka nakon što je zaprijetila da će ga objaviti u oktobru, osim ako Ubisoft ne stupi u kontakt sa njima.

Watch Dogs Legion, igra o hakovanju, žrtva hakovanja

Nije sigurno da li je 558 GB podataka autentično, ali grupa je navodno na web lokaciji (sada van mreže) držala „besplatan pristup“ izvoru u Ubisoftovoj mreži, uključujući nezaštićene lozinke i lične podatke. Ubisoft je u izjavi rekao da je „svestan“ Egregorovog navodnog curenja i da istražuje „potencijalni incident bezbednosti podataka“.

Egregor je takođe tvrdio da je pribavio i encrypted data Crysis developera Crytek. Ako je autentičan, događaj bi pretio samim programerima ako postoje osetljivi lični podaci. Ipak, to možda ne mora štetiti iskustvu igre. Kao što je RPS primetio, izvorni kod bi mogao biti od najveće pomoći modderima koji žele da dorade sadržaj ili sam mehanizam igre. Nije jasno da li bi ovo naštetilo obećanom ažuriranju za više igrača u decembru.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

Microsoft riješio Windows 11 2H22 problem sa padom gejming performansi

Vanja A

Legendarna igra Pong proslavila 50. rođendan

Vanja A

Šta je sve Bil Gejts pogrešno prognozirao kada je u pitanju IT tržište?

Vanja A

Ostavite komentar