15. Novembra 2022.

Istraga se širi, Keljmendi sarađuje sa Tužilaštvom

Big Portal

Keljmendija, takođe, dva puta dnevno, a prema rješenju Suda BiH, obilazi policija kako bi se uvjerila poštuje li mjere zabrane koje je predložilo Državno tužilaštvo.

Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ njegov advokat Senad Kreho. Keljmendi je, podsjećamo, pušten iz pritvora u Vojkovićima prije mjesec, a nakon što je pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH.

On je, a što je “Avaz” i objavio, ošmekao svoje saradnike, prije svega Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića, koji su zajedno s njim uhapšeni. Njima je nedavno pritvor produžen za još tri mjeseca. Pitanje je kada će nakon iskaza Keljmendija izaći na slobodu.

Poslije njegovog iskaza uhapšen je Denis Stojnić, sarajevski MMA borac i ugostitelj.

Ali je i on, po uzoru na kuma Elvisa, odlučio “pjevati” tužiocima pa je „zaradio“ kućni pritvor.

Prema informacijama „Avaza“, Keljmendi intenzivno sarađuje s Tužilaštvom. On je u proteklih mjesec više od pet puta bio u ovoj instituciji. No, svaki put bez advokata.

Kako daje izjave, tako se istraga širi i ide sve dalje. Ovoga puta prema policijskim službenicima s kojima je sarađivao i čiju je zaštitu imao. Tužilaštvo ima asa u rukavu, pitanje je samo kada će krenuti nova hapšenja i do koga vode.

(Avaz   Foto: Avaz)

BN.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare