Istovario kombi soli ispred Ministarstva privrede - BIGportal.ba
Region Vijesti

Istovario kombi soli ispred Ministarstva privrede

Ivan Velibor Sinčić iz Živog zida, ponovno je danas izveo svojevrsni performans, ovog puta ispred Ministarstva privrede, gdje je izručio pun kombi soli.

Sinčić je poslanik u Evropskom parlamentu, a njegova stranka Živi zid je na posljednjim izborima ostala van parlamenta u Hrvatskoj.

Ideja performansa je upozorenje da Hrvatska uvozi previše soli.

“Ovdje smo da upozorimo javnost i sve ministre i bivše ministre da Hrvatska kao pomorska zemlja, uvozi preko 90 posto soli. To je tekovina njihove dugogogodišnje politike – so se uvozi iz Alžira”, rekao je Sinčić.

On je ustvrdio da se sredstva daju podobnima, a ministra Tomislava Ćorića je upitao šta će ministarstvo privrede u zemlji u kojoj je sve manje privrede.

“Čestitam mu što je već sada najgori ministar ikada, sad je još zasjeo i na HBOR, davaće kredite podobnima, biti zaslužan za muljaže oko EU fondova”, naveo je Sinčić, prenela je zagrebačka N1 TV.

Dodao je građani treba da znaju da Hrvatska so uvozi iz Marko i Alžira, jer, kako kaže, vlada i ministar ne dozvoljavaju razvoj proizvodnje soli u Hrvatskoj.

Sinčić je u septembru izveo sličan performans kada je ispred Banskih dvora istovarao kombi pun lubenica s ciljem da upozori na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika zbog toga što je tržište Hrvatske preplavljeno uvoznim proizvodima.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Gorio stan u kojem je bilo dijete, inspektori završili u bolnici

M.

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Došao je i taj dan poslije 16 godina

M.

Ostavite komentar